Un pesquer de Xàbia torna viu al mar un tauró de 3 metres

La tripulació va aconseguir tornar l'esqual a la mar amb una grua i salvar-lo així d'una mort segura.

VÍDEO | Un pesquer de Xàbia torna viu al mar un tauró de 3 metres

Amb la reducció dràstica de l'activitat a la mar, les últimes setmanes hem vist dofins i altres espècies marines molt a prop de les nostres costes. Hui hem conegut que un vaixell de pesca de Xàbia, el Cap Prim Segon, va capturar dilluns un tauró de quasi 400 quilos, mentre mariscava a 15 milles de la costa. La tripulació va aconseguir tornar l'esqual a la mar amb una grua i salvar-lo així d'una mort segura.

L'episodi l'hem conegut perquè els pescadors gravaren en vídeo tota la maniobra. El tauró va quedar-se enganxat a la xarxa on arrossegaven marisc i, per a sorpresa de la tribulació, es trobaren amb un animal de mes de 3 metres dins de la barca. Amadeu Ros, patró de l'embarcació, ens ha explicat que era una femella d'una espècia que nosaltres anomenem xata' . No és perillosa i aquestes troballes les fem 2 o 3 vegades a l'any.

Es tractava d'un exemplar d'una espècie comuna al Mediterrani, coneguda popularment com a peix xovato. La tripulació del Cap Prim 2 va esforçar-se per tornar el tauró a la mar sa i estalvi. Ho feren ajudats per una grua i sense poder parar la barca per a evitar que bolcara pel pes de l'animal.

També et pot interessar

stats