Un nou missatge fals en els mòbils adverteix del confinament d'11 pobles valencians

Per a contrastar la informació, els usuaris han de consultar les publicacions oficials o els perfils de les administracions en xarxes socials.

Missatge que circula per les xarxes de missatgeria instantània
Missatge que circula per les xarxes de missatgeria instantània

Els malintencionats han tornat a fer un nou intent per confondre els usuaris i generar el caos amb una nova notícia falsa, que circula per WhatsApp, que avisa d’un confinament d’onze municipis valencians, entre els quals estan Borriana, la Vall d’Uixó, Caudiel i Barraques.

Aquesta informació és molt semblant a una que ja circulava aquest diumenge, que advertia sobre el mateix fet, però fent referència a uns altres pobles. També en aquest cas va ser falsa.

En el missatge que circula aquest dilluns i que s'atribuieix a À Punt s’afirma que “a partir de les 23 hores de demà”, sense concretar data, onze pobles quedaran confinats per la incidència de Covid-19. Un detall que ja ha d’alçar les sospites dels usuaris.

Cal recordar que aquesta restricció només l’adopta l’administració autonòmica i, encara que l’anunciara, no és efectiva fins que no es publica en el DOGV. Per tant, davant de qualsevol dubte, cal recórrer a fonts oficials, com el DOGV, i contrastar allò que es rep per WhatsApp. També els perfils oficials de les administracions poden servir per a contrastar allò que ens arriba sense control a través del mòbil.

A més, ahir diumenge el president de la Generalitat, Ximo Puig, va oferir un missatge institucional i no va anunciar cap nou confinament perimetral més enllà dels ja establits en 29 municipis.

Fa sols uns dies, i també en relació al coronavirus, la Generalitat va haver de desmentir un missatge que circulava per les xarxes socials advertint d’un fals confinament domiciliari argumentant l’increment de contagis al territori valencià.

També et pot interessar