Un nou magatzem d'11.000 m² a Fira València albergarà material sanitari de reserva

S'emmarca dins d'un pla de contingència de la Generalitat per a adquisicions d'emergència dotat amb 240 milions d'euros.

El magatzem 1.1 de Fira València s'adapta per a l'arribada de nou material sanitari
El magatzem 1.1 de Fira València s'adapta per a l'arribada de nou material sanitari / @generalitat

La Generalitat utilitzarà un nou magatzem de Fira València d'uns 11.000 m² de capacitat com a centre logístic per a la reserva estratègica de material i, concretament, per a assegurar el subministrament de material sanitari en la lluita contra el coronavirus.

Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca dins de les actuacions de contingència planificades pel Consell que contempla una dotació econòmica de fins a 240 milions per a adquisicions d'emergència en els pròxims dos anys.

Des de Fira València se centralitzen les comandes als diferents hospitals dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana i dels centres sociosanitaris amb la finalitat d'atendre les seues necessitats de subministrament. Amb aquest nou espai es permetrà incrementar l'operativitat del centre logístic de la Generalitat i adaptar-lo a les necessitats de traçabilitat del material sanitari, amb la senyalització i el control automatitzat de l'inventari mitjançant codis QR.

La Generalitat ha adquirit recentment més de 77 milions d'unitats de material sanitari que han arribat via marítima en 60 contenidors i que es tracta, en la gran majoria, de productes que no es fabriquen a la Comunitat Valenciana com poden ser guants, bussos i ulleres de protecció.

Concretament, han arribat 55 milions de guants, 340.000 ulleres de protecció, 63.000 granotes, 550.000 bates, 5,1 milions de calces, 1,2 milions de casquets, a més de 14,7 milions de mascaretes.

Segons la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació del material a la Comunitat Valenciana, María José Mira, es tracta d'unes compres que unides als 46 milions de productes encarregats al clúster sanitari valencià, "garanteixen la cobertura de les necessitats per als pròxims mesos".

També et pot interessar

stats