Un model matemàtic de la Universitat Politècnica de València preveu que el pic de la pandèmia s’assolirà a finals de maig

Els matemàtics xifren en 800.000 persones contagiades quan s’arribe al punt màxim de la pandèmia.

Un vianant protegit amb mascareta i guants passa per davant de la plaça de bous de València
Un vianant protegit amb mascareta i guants passa per davant de la plaça de bous de València / Ana Escobar (Efe)

Un model matemàtic, en què treballa l’Institut de Matemàtica Multidisciplinar de la Universitat Politècnica de València, preveu que la pandèmia de coronavirus assolirà el seu punt màxim a Espanya a finals de maig, atés que ja s’ha implantat la quarantena i això podria retardar fins aleshores el punt màxim de contagis. Així ho ha expressat Rafa Villanueva, un dels investigadors que treballa amb aquest model matemàtic.

D’acord amb aquest sistema que ha explicat l'investigador a Les Notícies de la nit, quan s’arribe a aquell pic hi haurà 800.000 persones contagiades a tot el país. A partir d’eixa xifra, el volum de contagis anirà descendint progressivament. No obstant això, Villanueva ha insistit a dir que aquest pronòstic està basat en unes prediccions purament numèriques i, per tant, les mesures adoptades o les circumstàncies poden suposar un canvi en aquesta tendència.

Es pot registrar una meseta

Així mateix, l’investigador valencià tampoc ha descartat que, en lloc d’un pic i d’un descens constant, la corba del Covid-19 es convertisca en una meseta, perquè la xifra màxima de contagis quedarà estable durant uns dies.

Preguntat per l’efectivitat de les mesures implantades a Espanya arran del decret de l’estat d’alarma, Villanueva ha indicat que han de ser les autoritats sanitàries les que determinen si cal endurir-les o no, ja que tenen més informació epidemiològica.

També et pot interessar

stats