Un milió de xeringues per a administrar sis dosis per vial arriba a la Comunitat Valenciana

Al territori valencià s'han administrat 104.715 dosis de la vacuna contra el coronavirus, la majoria de Pfizer.

Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer
Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer / Quique García (Efe)

Aquest dilluns arriba el carregament d'un milió de xeringues d'un mil·límetre, les adequades per a aprofitar les sis dosis per vial de les vacunes de Pfizer-BioNTech. Fa dues setmanes es va fer la comanda d'aquest material i la setmana passada ja es van rebre les primeres 10.000, que han sigut repartides entre els departaments de salut i el centre logístic de Fira València. El febrer es rebran els tres milions restants.

Des que l'Agència Europea del Medicament va autoritzar l'ús de sis dosis per vial el passat 8 de gener, la Comunitat Valenciana ha anat generalitzant el major aprofitament dels vials derivat d'aquest canvi en el procés d'inoculació.

La remesa de vials de Pfizer continua reduïda

El ritme de les primeres setmanes del procés de vacunació es veurà disminuït una setmana més, després que Pfizer anunciara la reducció de la distribució de les vacunes a la Unió Europea.

Així, encara que s'havia informat que aquest dilluns es tornarien a rebre 31.000 dosis, durant les pròximes setmanes el carregament continuarà sent de 17.000 dosis. Aquesta situació capgira el pla de vacunació inicial de la Generalitat. D'aquesta manera, Sanitat prioritzarà la inoculació de segones dosis i es reduirà la de les primeres injeccions.

Segons les últimes dades del departament que dirigeix Ana Barceló, al territori valencià s'han administrat 104.715 dosis de la vacuna contra el coronavirus. Del total, 102.123 són de Pfizer i 2.592 de Moderna.

També et pot interessar

stats