Un milió i mig de mascaretes arriben a les subdelegacions del govern valencianes

Més de 4.500 agents i persones voluntaries s’encarregaran de repartir-les a partir de dilluns.

Descàrrega de mascaretes a la Delegació del Govern a València
Descàrrega de mascaretes a la Delegació del Govern a València

Les subdelegacions del govern a València, Castelló i Alacant han rebut aquest cap de setmana 1.544.000 mascaretes, que es repartiran a partir de dilluns, dia en què s’inicia la fase 0 de la desescalada i l’ús de mascaretes es considerarà obligatori al transport públic.

Del més de milió i mig de mascaretes que el govern espanyol ha enviat a les sudelegacions valencianes, 642.000 es repartiran en 132 nusos de transport i la resta entre ajuntaments i les entitats socials Càritas, Creu Roja i el Comité Espanyol de Representants de Persones amb discapacitat (Cermi).

De repartir-les en estacions de tren, metro i autobús s’encarregaran més de 4.500 efectius de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, voluntariat de Protecció Civil i policies locals, mentre que el repartiment en municipis es farà en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Provincies, els ajuntaments i les diputacions provincials.

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha indicat que “aquesta distribució té com a objectiu garantir l’ús obligatori de mascaretes en transports públics col·lectius”.

De la remesa de mascaretes que ha rebut aquest cap de setmana el país valencià, 177.500 es distribuiran a les comarques de Castelló, 574.000 a les comarques d'Alacant i 792.000 a les de València.

En total, el govern d’Espanya ha rebut aquest cap de setmana 14,5 milions de mascaretes, de les quals 6 milions es distribuiran en nusos de transport, 7 milions a través d’ajuntaments i la resta, 1,5 milions, a entitats socials dels diferents territoris.

També et pot interessar