Un jutjat admet la denúncia del CSIF contra Sanitat per no protegir els professionals

Pretén aclarir la identitat dels responsables i les circumstàncies dels fets per si foren constitutius d'un delicte.

Un jutjat admet la denúncia del CSIF contra Sanitat per no protegir els professionals
Un jutjat admet la denúncia del CSIF contra Sanitat per no protegir els professionals

El jutjat d’instrucció número 2 de València ha admés a tràmit la denúncia de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) contra la Conselleria de Sanitat per no protegir els professionals sanitaris durant la crisi del coronavirus.

La denúncia, presentada el passat 15 d'abril per via penal a la Conselleria, pretén aclarir la identitat i les circumstàncies de les persones responsables i la realitat dels fets succeïts, per si foren constitutives de delictes de prevaricació per omissió o homicidi imprudent, entre altres. “Aquesta falta de mitjans és pública i notòria, i ha donat lloc a un elevat nombre de contagis entre professionals sanitaris i fins i tot a la defunció d’alguns. Aquest personal infectat representa més del 15% del total de casos de contagis a la Comunitat Valenciana”, assenyala el sindicat.

El CSIF relatava que, des del 31 de gener, havia estat advertint a Sanitat del perill del coronavirus i preguntant pel material de protecció per al personal sanitari, sense que l'administració autonòmica adoptara mesures. Per això, apel·la a la “inactivitat” de l'organisme i el responsabilitza de no defendre els treballadors. “A conseqüència de la seua inactivitat i la falta de previsió malgrat els antecedents que coneixia o havia de conéixer, ha provocat que els professionals sanitaris hagen estat treballant amb bates permeables, impermeables, bosses de fem, les seues pròpies ulleres, ulleres de busseig i aquells altres mitjans que se'ls ocorre aguditzant l’enginy per a protegir-se enfront de la Covid-19”, matisava l'escrit.

No és l’única denúncia que s'ha presentat contra la Conselleria de Sanitat durant la pandèmia. A finals d'abril la Inspecció de Treball va donar la raó al sindicat d'infermeria Satse en les denúncies perquè la conselleria que dirigeix Ana Barceló dotara de les mesures de protecció necessàries els professionals sanitaris d'atenció especialitzada i primària contra l'exposició als agents biològics del coronavirus.

També et pot interessar

stats