Un grup d'alumnes de l'ESIC València convoca una nova festa després del brot a la Galileo

El centre assegura que ha fet tot el possible perquè no hi vaja ningú i que els promotors s'han compromés a cancel·lar-la.

Missatge en què es convoca la festa universitària
Missatge en què es convoca la festa universitària / À Punt

Els almenys 168 positius que s'han comptabilitzat de moment en el brot originat en una festa universitària celebrada al Col·legi Major Galileo Galilei de València fa dos dissabtes, no ha dissuadit alguns estudiants de l'ESIC, centre proper a la residència, a l'hora de convocar una altra festa privada per a aquest dijous en una terrassa ubicada a La Marina. Ha sigut una alumna del mateix centre acadèmic qui ha denunciat els fets a través de Twitter.

En les imatges que ha adjuntat es veu una conversa en una xarxa de missatgeria instantània entre un grup d'estudiants del centre en què es faciliten les dades de la festa i, fins i tot, el preu de les botelles. La convocatòria ha generat molta polèmica en les xarxes socials, amb gran quantitat de publicacions en rebuig per la situació sanitària actual. En el mateix xat hi ha hagut també reaccions contràries d'altres alumnes, que han acusat els promotors de la festa de tindre "falta d'empatia" i "poc cap".

En declaracions a À Punt Notícies, fonts de l'ESIC han assegurat que els promotors de la celebració s'han compromés a suspendre-la. Segons han explicat, des del primer moment han fet tot el possible per a dissuadir l'alumnat d’assistir a la festa, i per a això, fins i tot han anant classe per classe per a conscienciar-los del perill de contagiar-se amb la Covid-19. A més, han posat preventivament els fets en coneixement de la Policia Nacional.

La cita estava convocada per al 8 d'octubre i oberta a "tots els estudiants de l'ESIC que hi vulguen vindre". En el missatge que ha circulat pel grup de missatgeria interna de l'alumnat del centre privat, les persones organitzadores definien la festa "oportunitat perfecta per a conéixer els nous companys", asseguraven que no seria un esdeveniment "massiu" i que el local compleix "les mesures de seguretat necessàries perquè siga un esdeveniment segur".

De moment, el centre privat no preveu sancions per als impulsors de la festa perquè, insisteixen, tenen el compromís que no es celebrarà.

També et pot interessar

stats