Un estudi del CSIC descarta la presència de coronavirus en Metrovalència

La mostra es va prendre en les estacions de major afluència i amb els elements que estan més en contacte amb els usuaris.

Estació de Metrovalència

Un estudi realitzat per l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA), que depén del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), per a determinar la presència de Covid-19 en les instal·lacions i trens de Metrovalència ha donat negatiu.

Segons el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, fins a hui s’han estudiat 37 mostres i cap ha mostrat presència de coronavirus. “Això significa que el treball fet en prevenció ha donat fruits”, ha assegurat.

Les mostres preses van ser seleccionades en les zones de més afluència, en concret en les estacions de Xàtiva i Colón de València, i amb els elements que més en contacte estan amb els usuaris i usuàries d’FGV (torns, escales mecàniques, zona interior de les portes o filtres de l’aire condicionat, entre altres). “Era un estudi necessari per a saber per on ens estàvem movent i per a comprovar si les mesures que estem prenent eren efectives o calia adoptar altres mesures addicionals”, ha remarcat el conseller. España ha afegit que aquests estudis es mantindran en el temps i a mesura que vaja augmentant el nombre d’usuaris se’n continuaran realitzant.

El conseller ha recordat que “des de mitjan març, abans que es declarara l’estat d’alarma, en FGV s’han anat adoptant i continuen implementant-se diferents mesures per a fer front a l’emergència sanitària causada per la Covid-19”. Així, ha detallat que en tots els departaments s’han desenvolupat actuacions organitzatives i tècniques que han permés fer front a aquesta nova realitat, d’acord amb les directrius establides per les autoritats estatals i autonòmiques.

Després de diferents reorganitzacions del servei, en l’actualitat Metrovalència i el TRAM d’Alacant ofereixen pràcticament el 100% dels serveis habituals. El creixement de viatgers és progressiu i ja s’hi desplaça un 40% dels usuaris que es registraven en aquestes dates d’anys anteriors.

També et pot interessar

stats