Un estudi sobre la Covid-19 de l’Institut d’Investigació de La Fe para per falta de finançament

Amb una tecnologia innovadora, un grup d’especialistes busca saber quan cal administrar fàrmacs per a evitar l’empitjorament dels pacients.

Una persona treballa a l’Institut d’Investigació Sanitària de La Fe
Una persona treballa a l’Institut d’Investigació Sanitària de La Fe / Generalitat

L’Institut d’Investigació Sanitària de La Fe treballa en un estudi, liderat pel doctor Bonaventura Casanova, per a determinar quines substàncies intervenen en l’empitjorament d’una persona malalta de Covid-19. Un grup d’especialistes en medicina interna, infeccioses, reumatologia i pneumologia tracta d’anticipar-se a l’agreujament de la malaltia.

L’estudi busca citocines a la sang de les persones amb Covid-19 que hi participen, unes substàncies que produeixen greus inflamacions i serien les responsables del dany pulmonar.

Aquesta recerca es fa amb una màquina nova al mercat, només n’hi ha dos a l’estat espanyol, que multiplica per 10.000 la capacitat de detectar les molècules de la sang. La tecnologia utilitzada, però, és cara. Després d’iniciar el treball amb 13 pacients han hagut de parar per falta de finançament.

Ara, l’equip vol consolidar l’estudi amb més finançament. Per a ajudar-los, el pilot de Corbera, Arón Canet, subhastarà un casc amb què va córrer el cap de setmana passat a Jerez.

També et pot interessar

stats