Un estudi afirma que la vacuna de Pfizer és efectiva contra les variants britànica i sud-africana

Els sèrums dels individus vacunats ha neutralitzat totes les soques de SARS-CoV-2 analitzades.

La vacuna contra la Covid-19 BNT162, que estan desenvolupant Pfizer i BioNTech
La vacuna contra la Covid-19 BNT162, que estan desenvolupant Pfizer i BioNTech / Europa Press

La farmacèutica Pfizer i el laboratori BioNTech han anunciat la publicació en la revista científica Nature Medicine de dades procedents d'estudis in vitro que demostren que els sèrums de persones vacunades amb la seua immunització neutralitzen el SARS-CoV-2 amb mutacions clau presents en les variants del Regne Unit i Sud-àfrica. Aquestes dades, basades en estudis realitzats per Pfizer i el Departament de Medicina de la Universitat de Texas, es van publicar inicialment el passat 27 de gener.

Per a estudiar l'efecte d'aquestes mutacions, es van provar tres virus recombinats amb mutacions clau contra el panell de sèrums humans de 20 participants en l'assaig de la fase 3 prèviament informat, que havien sigut immunitzats amb la vacuna de Pfizer-BioNTech.

De les tres variants recombinades, una té una mutació comuna a les variants del Regne Unit i de Sud-àfrica, una altra té mutacions comunes a la variant del Regne Unit i la tercera té mutacions comunes a la variant de Sud-àfrica. Els sèrums dels individus vacunats amb la vacuna de Pfizer-BioNTech van neutralitzar totes les soques de SARS-CoV-2 analitzades.

La neutralització contra el virus amb les tres mutacions clau presents en la variant sud-africana va ser lleugerament inferior en comparació amb la que contenia les altres mutacions avaluades. No obstant això, les companyies creuen que “és poc probable” que les xicotetes diferències en la neutralització viral observades en aquests estudis conduïsquen a una reducció significativa de l'eficàcia de la vacuna.

Encara que aquests resultats no indiquen la necessitat d'una nova vacuna per a fer front a les variants emergents, “les empreses estan preparades per a respondre si una variant del SARS-CoV-2 demostra que escapa a la immunitat de la vacuna Covid-19”, asseguren en un comunicat.

També et pot interessar

stats