Un encontre atípic amb la Senyera

Centenars de visitants desfilen per l'Ajuntament de València, on està exposada la bandera.

La Senyera, com ha quedat exposada al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València

Els primers valencians ja han passat a retre homenatge a la Senyera, que enguany, i a causa de la crisi sanitària no eixirà demà divendres, Nou d’Octubre, en processó. La pandèmia ha obligat a suspendre la desfilada cívica, però això no impedirà que durant aquest dijous i demà divendres de vesprada molts ciutadans facen el tradicional encontre amb l’emblema històric.

Guardant la distància de seguretat i amb un aforament limitat, centenars de valencians han desfilat pel Saló de Cristall de l’Ajuntament de València on està, excepcionalment, exposada la Reial Senyera. Al programa d’actes commemoratius d’enguany no està ni el solemne descens pel balcó, ni tampoc la multitudinària processó cívica, però això no ha desmotivat molts valencians que han volgut complir la tradició de veure-la, de manera insòlita, un Nou d’Octubre a l’interior del consistori.

En el ban del Nou d’Octubre, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha admés que “res s'assembla al que històricament ha estat la celebració del nostre dia gran", ha assenyalat Ribó, que ha apuntat que "a pesar que les mesures sanitàries ens obliguen a una commemoració certament diferent, sense la sortida de la Senyera, la processó cívica o l'ofrena institucional a Jaume I, l'essència es manté intacta". Un sentiment que compartien molts valencians que han acudit fins a l’Ajuntament de València.

També et pot interessar

stats