Un detingut i 45 investigats pel furt de 41.000 quilos de taronges en 28 operacions a la Ribera

La Guàrdia Civil avança així en la resolució dels diferents fets delictius que sumen un valor econòmic de 12.300 euros.

La Guàrdia Civil, amb les taronges furtades
La Guàrdia Civil, amb les taronges furtades / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han detingut una persona i n'investiguen 45 més per delictes de falsedat documental, furt i apropiació indeguda d'aproximadament 41.000 quilos de taronges a les comarques de la Ribera Alta i Baixa. Els cítrics tenien un valor de 12.300 euros.

L'equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca va iniciar l'operació Abdus per a donar resposta a l'activitat delictiva que es dona en la temporada de collita de la taronja, entre els mesos de novembre i juny, amb prop de 200 inspeccions en establiments dedicats a la compra d'aquesta fruita per a la indústria. Els agents investiguen en aquests controls la lícita procedència del producte comercialitzat, mitjançant l'anàlisi dels documents d'acompanyament i traçabilitat agraris lliurats i la comprovació de la veracitat de les dades.

Al mateix temps es va intensificar la vigilància de les zones en les quals se situen les explotacions agrícoles que han sigut o són susceptibles de ser objecte de furts, després d'haver recaptat informació a través de les entrevistes realitzades amb diversos propietaris i perjudicats per aquests fets. Després d'examinar el prop de miler de documents d'empreses de compra situades en localitats de la Ribera Alta i Baixa, es va esbrinar que es trobaven falsificats en part o totalment per a, d'aquesta manera, utilitzar-los com a mitjà per a poder introduir el producte d'una forma lícita en els magatzems citats sense causar sospita.

A conseqüència d'aquests fets s'iniciaren diverses investigacions i seguiments de les vendes dutes a terme per les persones encausades en aquesta operació per a esbrinar la procedència de la taronja. Com a resultat de les gestions practicades, s'han investigat 45 persones, 3 dones i 42 homes de diverses nacionalitats, i se n'ha detingut una altra, com a presumptes autors dels delictes de furt, apropiació indeguda i falsedat documental.

La Guàrdia Civil ha esclarit així 28 fets delictius, en els quals s'havien sostret un total de 41.000 quilos de taronja amb un valor econòmic, en el mercat, segons estipula la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, de 12.300 euros. Les diligències instruïdes han sigut lliurades en els jutjats de primera instància i instrucció de Sueca, Alzira i Carlet.

També et pot interessar