Un Consell de Ministres extraordinari aprova la pròrroga de l'estat d'alarma fins a l'11 d'abril

Les mesures anunciades com ara ajudes al lloguer o l'ingrés mínim vital s'ajornen a pròximes setmanes.

Imatges del primer Consell de Mininistres telemàtic de la història, dimarts passat
Imatges del primer Consell de Mininistres telemàtic de la història, dimarts passat / Efe

El Consell de Ministres es reuneix aquest divendres de forma extraordinària per a aprovar el decret que prorrogarà l'estat d'alarma fins a l'11 d'abril per a intentar frenar la proliferació de contagis de coronavirus. La pandèmia ja deixa un balanç de més de 4.000 víctimes mortals a Espanya. L'executiu presidit per Pedro Sánchez fa efectiva la mesura després que dimecres rebera l'autorització del Congrés, que votà a favor amb majoria absoluta.

El govern espanyol, durant aquesta setmana, ha desgranat algunes de les mesures que està estudiant per a pal·liar la crisi sanitària, social i econòmica que està provocant el Covid-19, especialment en els col·lectius més vulnerables, com ara treballadores de la llar o els qui tenen a càrrec persones dependents. Tot i això, no s'espera que s'aborden aquestes propostes (entre elles l'ingrés mínim vital o ajudes per al pagament de lloguer) en la reunió d'aquest divendres, ja que el punt principal que hi ha damunt de la taula és la pròrroga de l'estat d'alarma.

D'aquesta manera conclouen els tràmits formals, a l'espera que es publique en el Butlletí Oficial de l'Estat, per a fer efectiva la pròrroga de l'estat d'alarma que va anunciar diumenge passat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats