Un brot contagia el 84% dels residents d’un centre de discapacitats psíquics de Carlet

27 dels 32 interns i tres treballadors han donat positiu per coronavirus.

Treballs de desinfecció al centre de discapacitats psíquics La Llum de Carlet
Treballs de desinfecció al centre de discapacitats psíquics La Llum de Carlet / À Punt NTC

Un brot de coronavirus ha causat trenta contagis a la residència de discapacitats psíquics La Llum de Carlet, a la Ribera Alta. 27 dels 32 interns han donat positiu, és a dir, el 84% dels residents. Els tres contagis restants corresponen a treballadors i treballadores del centre, d’una plantilla de vora quaranta professionals. Cinc de les persones internes amb Covid-19 estan ingressades a l’hospital de la Ribera, però amb una simptomatologia lleu, segons ha informat a À Punt la regidora de Serveis Socials, Lola Navarro.

El centre és públic però la gestió privada, a través de l’empresa Clece. Dimecres passat la direcció va comunicar l’Ajuntament i Salut Pública que havia detectat diversos positius en unes proves rutinàries de control. Els tests al conjunt de la plantilla i els residents han revelat la trentena de contagis.

El coronavirus ha aconseguit fer peu a la residència, tot i el reforçament de les mesures de seguretat que ha aplicat des del juliol, quan va augmentar la plantilla i restringir les visites. El centre va suspendre-les temporalment fa un mes, coincidint amb un brot a Carlet, que va arribar a sumar més d’un centenar de contagis. En l’actualitat el municipi en té 42 casos, trenta d’ells adscrits a la residència, que fins ara no havia registrat cap contagi.

“Ells protegien molt els usuaris. Ni deixaven entrar visites ni eixir els usuaris; no els treien a passejar”, ens explica Navarro, per a qui l’empresa ha actuat “de manera responsable”, aïllant els casos positius i separant-los en una planta diferents als interns que no han resultats contagiats. Ens explica que la direcció manté informats de la situació des del principi, tant l’ajuntament com les famílies.

La Llum de Carlet és un centre adscrit al serveis socials de la Generalitat, per a l’atenció de persones amb dificultats psíquiques, físiques i socials. En té 34 places i una plantilla de 40 professionals.

En imatge, la façana del centre de discapacitats psíquics La Llum / À Punt NTC

També et pot interessar

stats