Un any de la primera mort per Covid a Espanya, un valencià que va viatjar al Nepal

L’home va morir a causa d’una pneumònia d'origen desconegut a l'Arnau de Vilanova de València.

Hospital Arnau de Vilanova de València, on es va produir la primera mort confirmada
Hospital Arnau de Vilanova de València, on es va produir la primera mort confirmada / À Punt NTC.

Aquest dissabte es compleix un any de la primera mort a Espanya d'un malalt de Covid, un valencià que va viatjar al Nepal. Va ser un pacient amb una pneumònia d'origen desconegut que va morir en l'Hospital Arnau de Vilanova de València el 13 de febrer, encara que la confirmació que la mort era per coronavirus no va arribar fins al 3 de març. Des d'aleshores han mort un 5.887 persones a la Comunitat Valenciana.

Aquesta relació entre la mort i la pandèmia es va detectar després del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri de Sanitat va realitzar el 27 de febrer, que instava a realitzar una segona anàlisi a morts per pneumònia d'origen desconegut. L'hospital havia guardat unes mostres i, després d'aquest canvi de definició de casos, se li va realitzar una necròpsia, la qual va donar positiu.

No obstant això, el primer cas de coronavirus confirmat a Espanya pel Centre Nacional de Microbiologia va ser el 31 de gener: un turista alemany que va viatjar a la Gomera i que va quedar ingressat i aïllat en l'Hospital Virgen de Guadalupe amb quatre compatriotes.

La Conselleria de Sanitat va confirmar el primer cas de Covid-19 a la Comunitat Valenciana el 25 de febrer de l’any passat. Va ser un home, veí de Borriana, que havia acudit a l'Hospital de la Plana, a Vila-real, amb símptomes propis de la malaltia, després d'haver viatjat feia poc a Itàlia.

També et pot interessar

stats