Un 25 d’Abril a les xarxes

Una manifestació i un concert virtual substitueixen els actes que convoca Acció Cultural.

Imatge de portada: Cartell del concert del 25 d'Abril de 2020.

La pandèmia de la Covid-19 ha afectat també les commemoracions, les reivindicacions i els actes festius del 25 d’abril, aniversari de la Batalla d’Almansa de 1707, que va comportar la pèrdua de les institucions i de les lleis pròpies valencianes per orde de Felip V.

Les xarxes socials reemplaçaran els actes al carrer, i la tradicional manifestació organitzada per Acció Cultural del País Valencià ha sigut substituïda enguany per una crida a penjar imatges i vídeos de manifestacions d’altres anys. La mobilització virtual alerta sobre la recentralització que es pot produir per l’assumpció de competències que està realitzant el govern espanyol amb motiu de la lluita contra la pandèmia.

Més de 30 artistes des de casa

A més, s’ha convocat un concert virtual en el que Maria de la Mar Bonet, Miquel Gil, Feliu Ventura i El Diluvi, entre altres, han oferit el públic un total de 17 cançons des de casa a causa del confinament per la Covid-19.

El cartell complet està format per Pau Alabajos, Dolors Boatella, Maria del Mar Bonet, Sergi Carós, Carraixet, Cris Juanico, Roser Cruells, El Diluvi, Laura Esparza, Carlos Esteban, Meritxell Gené, Miquel Gil, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Cesc Freixas, Jaume Guerra, Gemma Humet, Berta Iñíguez, La Tia Figa, Marta Margaix, Sandra Monfort, Rebeca Mut, Ovidi 4, David Pastor, Borja Penalba, Marta Rius, Toti Soler, Andreu Valor, Feliu Ventura, Mireia Vives i Ana Zomeño.

La majoria dels temes han sigut versions de cançons d'altres artistes, però també hi hagut qui ha tocat composicions pròpies. En el repertori han sonat peces de grups com Al Tall, Carraixet, Obrint Pas, La Gossa Sorda, Aspencat o de solistes com Lluís Llach, Maria de la Mar Bonet, Ovidi Montllor, Carles Dénia i Feliu Ventura.

El recital s'ha emés gratuïtament però amb un sistema de taquilla inversa pel qual el total de la recaptació ha sigut per als músics participants.

També et pot interessar

stats