La UMH llança un portal per a recaptar fons i fabricar material sanitari

El projecte de la Universitat Miguel Hernández comença amb 68.605 euros.

Cartell anunciador del projecte de la UMH
Cartell anunciador del projecte de la UMH / UMH

La Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) ha llançat un portal de mecenatge per a recaptar fons que es destinaran a fabricar materials sanitaris amb impressores 3D. La iniciativa ha començat amb 68.605 euros que ha donat el personal del centre.

El projecte s’estructura en tres eixos: la fabricació d’ulleres, pantalles facials i mascaretes amb impressores 3D; la compra d’equipament i la investigació i desenvolupament en la Covid-19.

L’objectiu principal és l'adquisició de material per a començar a produir els materials, que es faran gràcies a una xarxa d’impressores 3D dirigides pel Parc Científic, que ja està generant alguns d'aquests productes, molt demandats pels hospitals i els centres de salut.

Una part d’aquesta xarxa es troba en una granja d’impressores ubicada dins de la universitat i una altra es localitza als domicilis d’estudiants, graduats, professors i empreses que col·laboren amb aquesta causa.

La UMH recorda en un comunicat que el principal objectiu de la universitat és la investigació, tant per a millorar el disseny d’aquests productes sanitaris amb la supervisió dels equips mèdics dels hospitals, com per a donar resposta a noves necessitats que sorgeixen tant en el sector sanitari com en l’àmbit social i econòmic.

També et pot interessar

stats