La UE aprova la primera llista dels quinze països que podran enviar turistes a Espanya

Les fronteres de l'espai Schengen s'alcen a partir d'aquest dimecres per a països com ara Algèria, la Xina, el Canadà o el Marroc.

La UE aprova la primera llista dels quinze països que podran enviar turistes a Espanya
La UE aprova la primera llista dels quinze països que podran enviar turistes a Espanya

La Unió Europea obri a partir d'aquest dimecres, 1 de juliol, les fronteres exteriors a quinze països considerats "segurs", entre els quals no figuren finalment els Estats Units, el Brasil ni Rússia.

Després de diverses setmanes de negociació, els 27 estats membres han aprovat per majoria qualificada aquest dimarts la llista que s'havia plantejat inicialment i posen fi a tres mesos d'aïllament al continent des que el passat mes de març es van tancar les fronteres per la crisi del coronavirus.

En la llista dels països "segurs", que es revisarà cada dues setmanes en funció de l'evolució de la pandèmia, figuren Austràlia, Algèria, el Canadà, la Xina, Corea del Sud, Geòrgia, el Japó, el Marroc, Montenegro, Nova Zelanda, Sèrbia, Tailàndia, Tunísia, l'Uruguai i Ruanda. És a dir, els i les turistes procedents d'aquests països podran viatjar a la UE i desplaçar-se lliurement per l'espai Schengen.

La inclusió de la Xina i del Marroc, així i tot, dependrà de si atorguen un tractament de reciprocitat als ciutadans europeus i els alça també el veto a l'entrada.

La intenció de Brussel·les és que la normalitat retorne a poc a poc al continent europeu, amb una reobertura de fronteres exteriors que es farà de manera progressiva. Comença aquest dimecres 1 de juliol amb un grup reduït d'aquests quinze països, ja que el text aprovat pels socis de la UE manté el veto encara a més de 150 països a tot el món, entre ells els Estats Units, el Brasil, Mèxic Rússia o l'Índia.

També et pot interessar

stats