Twitter investiga si el compte de Sánchez és seguit per perfils falsos

La xarxa social se suma a Facebook, que ja investiga centenars de perfils falsos que elogiaven les publicacions dels comptes oficials de l’executiu.

Twitter investiga si el compte de Sánchez és seguit per perfils falsos
Twitter investiga si el compte de Sánchez és seguit per perfils falsos

Twitter investiga a través dels seus sistemes de detecció si el compte del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la plataforma és seguit per perfils o followers falsos, segons han confirmat fonts de la xarxa social.

D’aquesta manera, la companyia se suma a Facebook, que ja investiga centenars de perfils falsos que secundaven i elogiaven les publicacions dels comptes oficials de l’executiu espanyol en la plataforma. (https://apuntmedia.es/va/ultimes-noticies/facebook-investiga-centenars-de-perfils-falsos-que-interactuaven-amb-sanitat)

Les citades fonts han posat en relleu que Twitter treballa “permanentment” per assegurar que la seua política relativa a la manipulació es compleix i han afegit que prohibeix clarament l’spam, l’automatització maliciosa (l’ús maliciós de bots), i l’abús a través de comptes no autèntics.

Respecte al cas de Facebook, un portaveu de la xarxa social ha explicat: “Investiguem la informació compartida pel govern i trobem un increment global de correu brossa i de falsos m’agrada i els hem eliminat”.

El Ministeri de Sanitat va assegurar en un comunicat haver denunciat en Facebook que, des de divendres passat 17 d’abril, s’estava registrant en el seu compte oficial activitat fraudulenta per part de diversos comptes aparentment falsos que generen interaccions massives en publicacions concretes del citat compte.

En aquesta situació el Partit Popular ha exigit al govern, a través d’una bateria de preguntes parlamentàries, que explique els milers d’interaccions de perfils falsos detectats en diferents publicacions del Ministeri de Sanitat en Facebook.

També et pot interessar

stats