Turquia reté un avió amb material sanitari per a Espanya

La ministra d’Afers Estrangers ha informat que el govern turc “ha garantit” que el carregament es tornarà a posar a disposició d’Espanya.

Turquia reté un avió amb material sanitari per a Espanya
Turquia reté un avió amb material sanitari per a Espanya

Les autoritats turques han bloquejat a Ankara un avió provinent de la Xina amb respiradors adquirits per Espanya.

L’avió hi va fer una escala amb material sanitari adquirit per comunitats autònomes. Turquia ha explicat que ho ha retingut l’avió per a “abastir el seu sistema sanitari”.

La ministra d’Afers Estranges, Arancha González Laya, ha informat que el govern turc “ha garantit” que en un “termini prudencial, en unes setmanes” el carregament de respiradors es tornarà a posar a disposició d’Espanya, encara que no ha especificat una data exacta.

La ministra ha informat que juntament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han parlat amb els seus homònims turcs durant aquesta setmana. En conseqüència, dimecres passat va aterrar un avió militar turc a la base de Torrejón de Ardoz amb 250.000 màscares facials, 20 màscares anatòmiques, 750 protectors oculars, 2.000 vestits protectors EPI i 1.000 litres de líquid antibacterià.

Vox demana la retirada de l’ambaixador turc i Ciutadans exigeix la recuperació del carregament

Vox ha criticat la situació i ha demanat “la retirada de l’ambaixador”. Per la seua banda, Ciutadans ha exigit que es recupere el carregament sanitari al més prompte possible. “El govern no pot donar per perduts aquests respiradors comprats pel nostre país i ha de garantir que els impediments a Turquia es resolen”, han explicat des de la formació taronja.

També et pot interessar

stats