El turisme valencià perdrà enguany 11.400 milions d’euros, segons Exceltur

La Comunitat Valenciana patirà una caiguda “menys intensa” que la resta d’autonomies per tindre més demanda espanyola.

Una persona passa davant un establiment tancat de paelles
Una persona passa davant un establiment tancat de paelles / Kai Försterling (Efe)

El turisme valencià perdrà enguany 11.397 milions d'euros, el que suposa una caiguda del 63% respecte de 2019, segons els càlculs d'Exceltur. Tot i això, la Comunitat Valenciana i Andalusia, que tenen més presència de demanda espanyola, patiran unes caigudes “una mica menys intenses” que la resta d'autonomies.

El turisme espanyol deixarà d'ingressar 98.753 milions d'euros, vora un 20% més de pèrdues en comparació amb els càlculs que havia fet al juny a causa de la caiguda de demanda d’altres països, derivada de les restriccions “en cascada” des de finals de juliol, que han recomanat no viatjar a diversos territoris d’Espanya.

Davant d’aquest nou escenari, des d’Exceltur reclamen un “urgent i potent” pla d’ajudes a fons perdut per a facilitar la supervivència de bona part del teixit empresarial. Reclamen, entre altres mesures, la prolongació dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins a la Setmana Santa de 2021, sense reduir les bonificacions i amb una dotació adequada de fons propis.

“Al final d’estiu s'anticipa un impacte de dimensions inèdites en l'ocupació”, asseguren des de l’organització. A finals de juliol i en plena temporada, ja hi havia 823.000 empleats menys que el mateix mes del 2019. Aquestes xifres, segons Exceltur, posen de manifest que el sector turístic és el més perjudicat de tots els de l'economia espanyola perquè no ha pogut produir, emmagatzemar ni vendre els seus serveis durant mesos.

També et pot interessar

stats