El turisme, una altra de les víctimes del coronavirus

Colomer pronostica que l'activitat en el sector es reactivarà en el segon semestre de l'any.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la entrevista per Skype en Les Notícies del Matí
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la entrevista per Skype en Les Notícies del Matí

Un dels sectors que més patirà els efectes del coronavirus és el turístic. La Comunitat Valenciana, una de les destinacions principals d'acollida de turistes serà, per tant, una de les més afectades. De fet, el sector turístic suposa, cada any, un 14% del producte interior brut de l'economia, segons xifres de l'estudi Impactur.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat en Les notícies del matí com ha afectat la proliferació de la pandèmia de coronavirus el sector i els principals reptes que hi ha ara per davant. Colomer ha aclarit que els turistes estan intentant no cancel·lar els viatges que ja tenen programats, sinó ajornar-los. Per això, assegura que serà en el segon semestre de l'any quan es reactivarà el turisme.

Per aquest motiu i perquè la reactivació no siga molt brusca, el responsable de Turisme pretén fer una posada en funcionament en dues fases. En primer lloc, s'intentarà recuperar el turisme de proximitat, el que fa referència a la gent de la Comunitat Valenciana i comunitats pròximes. I, en segon lloc, es recuperaran els mercats estrangers, principal motor de l'activitat.

També et pot interessar

stats