El turisme rebrà una injecció addicional de 4.262 milions per a reflotar el sector

Pedro Sánchez destaca que és tracta d'un sector "estratègic" i que és important mostrar Espanya com un destí "segur i sostenible".

Pedro Sánchez, durant la presentació del pla
Pedro Sánchez, durant la presentació del pla / À Punt NTC

El govern d'Espanya destinarà 4.262 milions d'euros addicionals a impulsar la recuperació del turisme, un dels sectors més assotats per la pandèmia, en el marc del pla d'impuls al sector turístic, dissenyat amb els representants del sector i amb la coordinació de les comunitats autònomes.

En la presentació del pla, el president de l'executiu, Pedro Sánchez, ha ressaltat que el turisme és un sector "estratègic" i important en "la vertebració territorial i la imatge exterior". A més, ha apuntat que aquesta dotació se suma als mecanismes de protecció a través dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que han beneficiat 1,12 milions de treballadors i 83.00 empreses del sector del turisme, l'oci i la cultura, i els vora 11.000 milions d'euros de línies ICO de les quals ha gaudit el sector.

Un pla amb cinc eixos

El pla turístic gira al voltant de cinc eixos principals, que es desenvolupen al seu torn en 28 mesures. El primer pretén recuperar la confiança del país com una destinació segura, per a garantir la seguretat de viatjar en el marc de la pandèmia del coronavirus. El segon pilar es basa a ajudar les empreses del sector i, dins dels avals ICO, hi haurà un tram preferent de 2.500 milions d'euros per al sector turístic. La tercrera pota busca millorar la competitivitat del turisme d'Espanya, de manera que es destinaran 850 milions a impulsar un model basat en sostenibilitat i digitalització.

El quart pilar del pla serà la intel·ligència turística, ja que segons Sánchez, "la crisi ha posat de manifest que s'ha de comptar amb indicadors en temps real per a preveure escenaris i decidir polítiques públiques”. Finalment, el cinqué es basa en utilitzar totes les eines de màrqueting per a “convertir Espanya en un destí segur i sostenible, com diu la campanya turística”, ha assenyalat Sánchez.

Segons el president espanyol, és el moment de fer un pas més i per això urgeix posar el pla en marxa. De fet, ja s'ha decidit avançar l'obertura de fronteres per a pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus en el sector. D'altra banda, ha apuntat la importància del turisme sostenible per a Espanya amb l'Agenda 2030. Així, ha dit que s'ha de deixar de mesurar l'èxit pel nombre de turistes que arriben. “És el moment de perfeccionar el que oferim i com ho oferim", ha dit.

També et pot interessar

stats