Turisme prorroga el bo viatge fins a final de maig

Ateses les circumstàncies sanitàries, es pretén que els beneficiaris tinguen més temps per a gaudir d’aquests descomptes.

Vista de Peníscola, una de les localitats on es pot gaudir del bo viatge
Vista de Peníscola, una de les localitats on es pot gaudir del bo viatge

El segon període del bo viatge, el programa de descomptes que promou la Generalitat per a afavorir la demanda de serveis turístics a la Comunitat Valenciana, i que inicialment finalitzava el 24 de març, s’allargarà fins al 31 de maig. Així ho ha acordat aquest dimarts la comissió de seguiment d’aquesta iniciativa per a afavorir que, ateses les circumstàncies, els beneficiaris tinguen més temps per a disfrutar dels descomptes.

Amb aquesta s’ampliarà el període de la segona fase, vigent actualment, i en la qual ja s'han repartit 10.000 bons amb prop de 6.400 reserves confirmades. El període actual té una llista d'espera superior a 33.000 usuaris.

Les principals associacions autonòmiques d’allotjament turístic i agències de viatge, juntament amb els responsables de Turisme, ho han acordat aquest dimarts en la reunió de seguiment d’aquest bo. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que amb aquesta decisió es pretén “impedir que els que tenen dret a l'ajuda i se'ls ha concedit o se'ls puga concedir en aquest període, tinguen menys temps per usar-la que la resta a causa dels recents tancaments perimetrals aprovats aquest diumenge per la Generalitat”.

“Entenem que la situació actual comporta, i a més és aconsellable, la reducció de moviments dins de la pròpia Comunitat Valenciana, la qual cosa complica el gaudiment d'aquest bo durant les pròximes setmanes”, afegia el responsable de Turisme. Per aquest motiu, “hem plantejat i acordat amb el sector ampliar el període actual fins a finals de maig”.

Quan es modifique el decret, s’informarà els usuaris

Ara, i segons ha explicat Colomer, “es treballarà per a accelerar al màxim la modificació del decret” que regula aquests incentius. Posteriorment s'informarà els usuaris. D’altra banda, Francesc Colomer ha recordat que “atés que la situació de tancament perimetral ja estava contemplada en el text com a excepcions que calia tindre en compte, els usuaris del bo viatge ja tenen dret a canviar dates si la destinació o l’origen de la persona beneficiària estan perimetrats, en aquest cas, durant els caps de setmana”.

La primera de les fase d’aquest important descompte va tindre lloc durant l'últim trimestre de 2020. Aleshores es van fer 9.842 reserves, la qual cosa va suposar 90.000 pernoctacions i una despesa turística de set milions d’euros. A més de la fase actual, que s’allargarà fins el 31 de gener, n’hi haurà una tercera, que comprendrà des d’octubre de 2021 i estarà vigent fins al 31 de desembre de 2021.

També et pot interessar

stats