El TSJCV ratifica les limitacions de mobilitat nocturna acordades pel Consell

Estaran vigents almenys fins al 9 de desembre.

Un control policial en un local d'oci nocturn aquest estiu
Un control policial en un local d'oci nocturn aquest estiu / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat aquest dimarts les limitacions a la mobilitat nocturna i a les reunions socials decretades per la Generalitat dissabte passat, 24 d'octubre, abans que el govern espanyol declarara l'estat d'alarma, i que estaran vigents almenys fins al pròxim 9 de desembre.

La Fiscalia havia informat prèviament que no s'oposaria a la ratificació judicial, i l'alt tribunal entén que la Llei orgànica 3/86, de mesures especials en matèria de salut pública, en què es basa la resolució del govern valencià, proporciona “suficient cobertura normativa substantiva per a l'adopció de mesures sanitàries limitatives de llibertats i drets fonamentals”, segons ha informat en un comunicat.

El TSJCV considera que el toc de queda nocturn, des de la mitjanit fins a les 6 del matí, i les restriccions en les reunions socials a un màxim de sis persones no convivents “suposen únicament la restricció o limitació de llibertats i drets fonamentals, no la suspensió".

Els magistrats recorden que el Tribunal Constitucional “admet l'establiment de mesures concretes limitatives de l'efectiu exercici de drets fonamentals sense haver d'acudir necessàriament a l'anomenat dret d'excepció”.

Cada autonomia decidirà les restriccions nocturnes a partir del 9 de novembre

El govern central ha suprimit del decret d’estat d’alarma els articles referents al toc de queda. Així ha informat en roda de premsa la portaveu de l’executiu i ministra d’Hisenda María Jesús Montero. El decret d’estat d’alarma de diumenge preveia, en els articles 9 i 10, la restricció de la mobilitat entre les 23:00 i les 6:00 hores.

A partir del 9 de novembre serà cada comunitat autònoma, a criteri del president respectiu, la que establisca les restriccions a la mobilitat nocturna.

També et pot interessar

stats