El TSJCV avala el confinament del Galileo Galilei

La UPV ha ampliat la suspensió de les classes presencials al campus de Vera fins al 19 d'octubre.

Col·legi Major Galileo Galilei

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat en una orde el confinament dels residents del col·legi major Galileo Galilei de València després del brot de Covid-19 detectat en les seues instal·lacions posterior a la celebració d'una festa no autoritzada.

Els magistrats entenen que aquesta mesura, que va acordar el passat 5 d'octubre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a un període de huit dies naturals, “té perfecta base fàctica i cobertura jurídica”, explica l'alt tribunal valencià en un comunicat. “La mesura és proporcionada i es decideix el confinament per un període de huit dies que no sembla excessiu atesa la situació de la qual es parteix i la finalitat que té”, precisen.

La resolució sanitària, que ara s’ha ratificat, estableix l'aïllament preventiu de tots els residents d'aquest col·legi major, la suspensió de totes les eixides, excepte les estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes, amb la finalitat d'evitar la propagació de la Covid-19.

En aïllament fins al pròxim dimarts

Així les coses, els vora 600 residents del col·legi major continuaran tancats a la residència almenys fins al pròxim dimarts 13 d'octubre. El confinament està generent tensions entre els residents. À Punt ha constatat que alguns dels universitaris han començat a buscar un pis amb la intenció d'abandonar la residència quan s'alcen les restriccions. També hem conegut que alguns pares han exigit explicacions a la direcció del centre després que des de diverses fonts s'haja alertat que hi ha hagut residents positius i negatius compartint habitació.

El TSJCV recorda en el seu acte que Sanitat Universal té la potestat per a estendre el termini d'aïllament, sempre que la resolució estiga prou motivada i se sotmeta, novament, a la ratificació de la sala contenciosa del TSJCV

La Conselleria de Sanitat va decretar el confinament dels residents del Galileo Galilei després de detectar un brot del virus Sars CoV-2 i constatar, mitjançant un cribratge massiu, un alt nombre de casos positius. L'última xifra donada d'afectats relacionats amb la residència estudiantil és de 168.

El campus de Vera, sense classes presencials fins al 19 d'octubre

La Universitat Politècnica de València ha ampliat fins al pròxim dilluns 19 d'octubre la suspensió de totes les activitats presencials al campus de Vera. Mentrestant les classes continuaran fent-se en modalitat en línia.

El centre universitari justifica la mesura en la necessitat de limitar "la propagació del contagi", ja una vegada detectats els casos positius "ara han de dur-se a terme rastrejos i noves proves sobre els contactes estrets" a fi de continuar delimitant el brot.

També et pot interessar

stats