El TSJ suspén la resolució de Sanitat que desautoritza els test serològics a docents de Torrevella

Torrevella ja ha anunciat que vol fer tests als docents a finals de la pròxima setmana

Façana del TSJ
Façana del TSJ / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha estimat la mesura cautelarissima sol·licitada per l’Ajuntament de Torrevella i suspén la resolució de la Conselleria de Sanitat que desautoritza la realització de test serològics sobre Covid-19 a docents en aquest municipi.

El tribunal considera que concorren circumstàncies d'especial urgència per a adoptar aquesta mesura cautelaríssima, ja que el curs escolar ha començat en els primers dies d'aquest mes i és precisament en aquest començament de curs quan l'Ajuntament de Torrevieja té previst iniciar l'actuació qüestionada.

La sala resol donar un termini de tres dies a la Generalitat perquè al·legue el que estime convenient i, al final del termini, decidirà si alça, manté o modifica la mesura adoptada.

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, del PP, va anunciar la setmana passada que recorreria l'escrit de la Generalitat en què se'ls prohibeix fer proves PCR a tots els mestres de la població.

Les proves es van encomanar a l'empresa privada Ribera Salud que, simultàniament, gestiona diversos hospitals públics. Ribera Salud, un gegant empresarial que treballa en el sector de la sanitat privada, gestiona precisament un hospital a Torrevella i altres a Dénia i a Elx.

El passat 3 de setembre l’ajuntament de Torrevella hagué de cancel·lar les proves previstes per a 1.100 mestres en rebre una carta de la conselleria de Sanitat en rebre una notificació de la Conselleria de Sanitat Universal, que deia que les anàlisis havien de realitzar-se sempre baix la recomanació de les autoritats de salut pública. Sanitat va justificar el fet perquè l’Organització Mundial de la Salut únicament recomana l’ús d'aquestes proves per a determinades situacions. Ara el TSJCV insta a la Generalitat perquè en el termini de tres dies presente al·legacions i a partir d’estes raons es tornarà a decidir sobre la modificació o el manteniment de la mesura ara adoptada.

Torrevella vol fer tests als docents a finals de la pròxima setmana

L’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, del PP, confia a poder realitzar 1.500 test als professors i resta de professionals que treballen en els centres educatius de la ciutat al final la setmana vinent.

En declaracions a À Punt Notícies, l’alcalde de Torrevella, Dolón, ha mostrat satisfacció i ha manifestat que “s’ha fet justícia”.

L'alcalde ha avançat que estan preparant-se per a fer les proves PCR la pròxima setmana i que els serveis jurídics de l'Ajuntament entenen que, amb la decisió del TSJ, ja no hi ha suspensió.

També et pot interessar

stats