El TSJ ratifica l'aïllament preventiu dels residents del col·legi major Ausiàs March

Sanitat va prendre aquesta decisió després de detectar-se 78 positius entre els 327 residents.

El TSJ ratifica l'aïllament preventiu dels residents del col·legi major Ausiàs March
El TSJ ratifica l'aïllament preventiu dels residents del col·legi major Ausiàs March

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJCV ha ratificat l'aïllament preventiu dels residents del col·legi major Ausiàs March de València, acordat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública el passat 31 d'octubre després de la detecció d'un brot de Covid-19. Sanitat va prendre la decisió després de detectar-se 78 positius en coronavirus entre els 327 residents, que estaran aïllats durant 8 dies naturals.

Així consta en una resolució de la sala, d'aquest mateix dimart, i després de l'informe del fiscal, que no s'ha oposat a la mesura en entendre que existeix proporcionalitat de les mesures, que han sigut degudament motivades "perquè són idònies i necessàries per a les finalitats que es pretenen". La resolució de la Conselleria de Sanitat acordava l'aïllament preventiu dels residents del col·legi, en la pròpia residència, per un període de huit dies naturals i fins al 18 de novembre.

La mesura implicava la suspensió de totes les eixides del centre, excepte les "estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes, amb la finalitat d'evitar la propagació de la Covid". L'informe de la subdirectora general d'Epidemiologia feia constar que al centre s'havien detectat fins a aqueixa data 78 positius, un brot epidèmic amb una "taxa d'atac del 23,8%, la qual cosa podria indicar l'existència de transmissió comunitària".

Per a la sala, aquest confinament té "perfecta base fàctica i cobertura jurídica ateses", és "proporcionada" i per un període de huit dies que "no sembla excessiu atesa la situació de què es parteix i la seua finalitat". En el cas que s'haguera de prolongar aquest període, seria necessària una nova resolució motivada i subjecta a ratificació per aquesta sala.

Aquesta ha sigut la segona residència universitària de la ciutat que la Conselleria de Sanitat Universal confina. A l'inici d’octubre va dictar l'aïllament del col·legi major Galileo Galilei de València per un focus que va afectar 168 persones i que va obligar al seu confinament.

També et pot interessar

stats