Trump reprén la campanya electoral i afirma haver demanat “frenar” els test de Covid-19

Els Estats Units és el país més afectat per la Covid-19 al món, amb més de 2,25 milions de casos confirmats i prop de 120.000 morts.

Trump en el míting celebrat a Tulsa, Oklahoma
Trump en el míting celebrat a Tulsa, Oklahoma / Leah Millis (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha représ aquest diumenge la campanya electoral malgrat els creixents contagis de coronavirus al país. En el seu primer míting en mesos, el president ha criticat l'"extremisme radical" dels demòcrates.

Tot i que els Estats Units és el país més afectat per la Covid-19 al món amb més de 2,25 milions de casos confirmats i prop de 120.000 morts, Trump ha admés haver ordenat reduir el nombre de test realitzats perquè es registraren menys casos.

Durant el míting celebrat a Tulsa (Oklahoma) Trump va defendre el seu pla de tancament de fronteres i va mostrar el seu escepticisme sobre els test per a conéixer la magnitud del contagi. En aquesta línia, el mandatari estatunidenc va afirmar que va ordenar que es “frenara” la realització de tests.

El míting va tindre lloc en un estadi amb capacitat per a 19.000 persones, contradient les recomanacions dels experts dels Centres de Control i Prevenció de Malalties dels EUA. L'equip de campanya de Trump va insistir que aquestes directrius són opcionals i, encara que va repartir màscares, no va obligar les persones assistents a posar-se-les.

Després del d'Oklahoma, Trump ha organitzat mítings electoral en les pròximes setmanes en estats clau que poden decidir el resultat de les eleccions del 3 de novembre. Per a acudir a aquests mítings és necessari comprometre's a no demandar l'equip electoral de Trump en cas de contraure la Covid-19 en l'acte.

També et pot interessar

stats