Trump qüestiona que Kamala Harris puga optar a la vicepresidència per ser filla d'immigrants

El president nord-americà alimenta una teoria conspiratòria sobre la nacionalitat de la candidata demòcrata.

La candidata demòcrata a la vicepresidència Kamala Harris a un acte de campanya aquesta setmana
La candidata demòcrata a la vicepresidència Kamala Harris a un acte de campanya aquesta setmana / Carlos Barria (Reuters)

Aquesta setmana s'anunciava que Kamala Harris seria la candidata demòcrata a la vicepresidència dels Estats Units per a les eleccions presidencials del 3 de novembre. Harris, de pare jamaicà i mare índia, fa història per ser la primera dona afroamericana que opta a ser vicepresidenta dels Estats Units de la mà d'un dels dos grans partits.

Tanmateix, la seua ascendència d'immigrants ha posat en marxa una teoria de la conspiració als Estats Units a la qual s'ha sumat Donald Trump. Els sectors més conservadors del Partit Republicà plantegen la possibilitat que Harris no puga optar al càrrec de vicepresidenta per ser filla d'immigrants. Segons aquesta teoria, publicada en una columna d'opinió de la revista Newsweek, Harris no tindria dret a la ciutadania si els seus progenitors no eren residents permanents en el moment del seu naixement. Kamala Harris va nàixer a Califòrnia i això li atorga la ciutadania nord-americana de ple dret, que li permet optar als càrrecs de vicepresidenta i de presidenta, ja que la Constitució dels Estats Units estableix el dret a la ciutadania per naixement, independentment de la nacionalitat dels pares.

Aquesta teoria fa recordar el fals rumor que va impulsar Donald Trump el 2011 sobre que Barack Obama no havia nascut als Estats Units i que, per tant, no podia ser president.

L'elecció de Kamala Harris com a candidata a la vicepresidència dels Estats Units ha suposat un moment clau en la campanya electoral demòcrata. Des que es va anunciar la seua candidatura s'ha aconseguit un nombre rècord de donacions per a la campanya electoral. De fet, la notícia va ser molt ben rebuda pels simpatitzants del Partit Demòcrata nord-americà.

Harris ha assenyalat que si els demòcrates arriben a la Casa Blanca, proposaran mesures per a fer front al canvi climàtic i ha assegurat que "el futur es construeix als Estats Units".

També et pot interessar