Trump: "Sense mi hi hauria més de 2 milions de morts de Covid-19"

El president dels EUA es burla del seu rival Biden: "Tots aquests diners en cirurgia plàstica per a cobrir-la amb una mascareta".

Un voluntari col·loca banderes a Washington que representen algunes de les 200.000 vides perdudes als Estats Units en la pandèmia
Un voluntari col·loca banderes a Washington que representen algunes de les 200.000 vides perdudes als Estats Units en la pandèmia / Joshua Roberts (Reuters)

Els Estats Units han superat els 200.000 morts per la Covid-19, malaltia que han contret ja 6,89 milions de nord-americans, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. El president dels EUA, Donald Trump, ha assegurat que si no haguera sigut per ell, en lloc de 200.000 morts per la pandèmia, "hi hauria més de 2 milions de morts".

En un míting a l'estat clau de Pennsilvània, Trump no ha esmentat el fet que els Estats Units té el nombre total més alt de morts i contagis del món, així com un dels índexs de contagis per cada 100.000 habitants més inflat, encara que sí que ha afirmat: "Estem destruint el virus".

Trump ha culpat la Xina per "deixar escapar la plaga" i ha presumit per haver ordenat ràpidament tancar les fronteres a l'entrada de ciutadans xinesos: "No digueu coronavirus, és el Xinavirus", s'ha burlat en un acte de campanya prop de Pittsburgh ple de persones, moltes d'elles sense mascareta i sense cap distància entre elles.

També s'ha burlat del seu rival demòcrata en les eleccions presidencials de novembre, Joe Biden. "Va sempre amb la mascareta posada. Tots aqueixos diners en cirurgia plàstica per a cobrir-la amb una mascareta", ha afegit Trump.

Els EUA i la Xina endureixen el seu xoc a l'Assemblea General de l'ONU

D'altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, i el de la Xina, Xi Jinping, han endurit el seu xoc en una Assemblea General de l'ONU molt marcada per la pandèmia del coronavirus i la creixent tensió entre els dos grans poders econòmics del món. Trump ha responsabilitzat la Xina per l'aparició del virus i per permetre que s'estenguera per tot el planeta. "Les Nacions Unides han de fer que la Xina reta comptes pels seus actes", ha dit .

Les intervencions dels líders internacionals a través de vídeos pregravats no ha restat duresa a l'intercanvi d'acusacions entre la Xina i els Estats Units. El líder xinés, Xi Jinping, ha fet una crida a la cooperació internacional perquè el virus és un problema de tots i ha donat la mà al món per a treballar junts. Així, Xi ha promés que les possibles vacunes que la Xina està desenvolupant, amb algunes en l'última fase d'assajos, seran considerades un "bé públic global" i es distribuiran de manera prioritària a països en desenvolupament.

El president rus, Vladímir Putin, també ha aprofitat la seua intervenció per a traure pit pel ràpid desenvolupament d'una vacuna al seu país, que ha oferit de manera gratuïta a Nacions Unides per a protegir als seus funcionaris.

També et pot interessar

stats