Trump estudia tornar a finançar l'OMS

El president nord-americà va congelar les aportacions a aquest organisme internacional el mes d'abril.

El president dels Estats Units, Donald Trump
El president dels Estats Units, Donald Trump / Efe

El president estatunidenc, Donald Trump, ha assegurat aquest dissabte que està considerant tornar a finançar l'Organització Mundial de la Salut (OMS), després d'haver suspés les aportacions a aquest organisme a l'abril.

"Aquesta és una de les moltes qüestions que estem considerant, pagar el 10% del que hem estat pagant durant molts anys i posar-nos al mateix nivell de la Xina, amb pagaments molt més baixos", ha escrit en el seu compte de Twitter. Tot i això, Trump encara no ha pres una decisió definitiva.

Els Estats Units van cancel·lar les seues aportacions a l'OMS després que Trump criticara l'actuació de l'organisme en la gestió de la crisi del coronavirus, després que afirmara que havia causat moltes morts i l'acusara de plegar-se a les pressions de la Xina. Fins ara, el país nord-americà era el major contribuent, amb aportacions d'entre 400 i 500 milions de dòlars anuals.

Divendres, la xifra de persones contagiades per coronavirus als Estats Units s'acostava al milió i mig, i havien mort ja prop de 90.000 persones.

L'estat de Nova York es manté com a gran epicentre de la pandèmia al país, amb 345.813 casos confirmats i 27.841 defuncions, una xifra semblant a les d'Espanya i França i només superada pel Regne Unit i Itàlia.

També et pot interessar

stats