Trump escenifica un retorn èpic a la Casa Blanca

El president dels EUA insinua que és immune al virus i anima la població a eixir de casa.

El president dels EUA, Donald Trump, fa la salutació militar des de Casa Blanca
El president dels EUA, Donald Trump, fa la salutació militar des de Casa Blanca / Erin Scott (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a la Casa Blanca després de tres dies hospitalitzat per la Covid-19. El mandatari, però, “no està fora de perill”, segons ha reconegut el seu metge, Siguen Conley.

Tanmateix, el retorn s'ha revestit d’un to èpic a través de dos vídeos de factura hollywodiana que Trump ha penjat en el seu compte de Twitter. El primer, construït com un videoclip amb música heroica, el mostra aterrant en l'helicòpter presidencial i caminant, amb mascareta, cap a la Casa Blanca, des on fa una salutació militar ja sense protector facial. En el segon pronuncia un discurs marca de la casa.

En aquest parlament, Trump insinua que podria ser immune al virus i anima la població a eixir de casa “amb compte” i perquè el virus “no domine les seues vides”. Hores abans, en el tuit en què ha anunciat l’eixida de l'hospital, explicava que es trobava millor que quan tenia “vint anys”.

A diferència de la majoria dels ciutadans nord-americans Trump “tindrà un personal mèdic prestigiós a la seua disposició les 24 hores del dia”, com si seguira a l'hospital, segons ha explicat el seu metge. Siguen Conley ha advertit que el president dels EUA es troba en observació, en un “terreny no explorat” pel tractament experimental a què s'ha sotmés: un còctel d'anticossos de la farmacèutica Regeneron combinat amb l'antiviral remdesivir i l'esteroide dexametasona, entre altres medicaments.

El triomfalisme del president nord-americà contrasta amb les xifres del país, que lidera el rànquing mundial de contagis i víctimes mortals, amb set milions i mig de positius i més dos-centes mil defuncions.

Trump va ingressar a l'hospital militar Walter Reed divendres passat després d'experimentar símptomes com fatiga i febre. Durant el tractament ha presumit de bon estat de salut, fins al punt d'eixir del centre hospitalari puntualment per a saludar els simpatitzants. La tornada a la Casa Blanca es produeix quan falten 28 dies per a les eleccions presidencials, en què l'administració Trump s'enfronta a la candidatura demòcrata de Joe Biden.

També et pot interessar

stats