Trump eixirà en hores de l'hospital encara que "no està fora de perill"

Continuen els dubtes al voltant de l'estat de salut del president dels Estats Units, ingressat des de divendres amb Covid-19.

Trump, en una imatge difosa aquest diumenge des de l'hospital en què està ingressat
Trump, en una imatge difosa aquest diumenge des de l'hospital en què està ingressat / Efe

El ball de contradiccions al voltant de l'estat de salut del president dels Estats Units, Donald Trump, continua. Poc després que el mateix mandatari anunciara que eixirà en les pròximes de l'hospital militar on l'ingressaren preventivament divendres, amb Covid-19, Siguen Conley, el seu metge personal, ha advertit que Trump no està encara "fora de perill".

"Eixiré del gran Centre Mèdic Walter Reed hui a les 18:00 h (22:30 h UTC). Em sent realment bé!", ha expressat Trump en un breu missatge que ha publicat en el seu compte de Twitter. "No li tingueu por a la Covid. No deixeu que domine la vostra vida", ha agregat el mandatari nord-americà, a qui dijous passat li detectaren el coronavirus.

L'efusivitat del president contrasta amb la cautela dels metges, que asseguren que es troba en un "terreny no explorat" per altres pacients de Covid-19 a causa del tipus de tractament que ha rebut, amb antivirals i esteroides. Caldrà esperar a dilluns que ve per a estar segurs que està bé, ha afirmat Conley. El professional sanitari, tot i això, ha defensat la decisió de donar l'alta hospitalària a Trump després de només tres dies ingressat, en què ha experimentat almenys dues baixades d'oxigen.

Aquest diumenge Trump va protagonitzar un controvertit episodi en eixir per sorpresa de l'Hospital Militar Walter Reed de Bethesda, a l'estat de Maryland, per a saludar un grup de simpatitzants que s'havien concentrat als voltants del centre. El dirigent eixia en un cotxe presidencial amb les finestres pujades i la mascareta posada. La decisió ha rebut moltes crítiques per haver-se botat l'aïllament que han de complir les persones contagiades i haver-se fet l'eixida en secret.

El president ha passat tot el dia piulant des de primera hora del matí. Ha demanat el vot, ha compartit anuncis de la campanya electoral o comentaris sobre programes de televisió i ha criticat els mitjans per haver criticat que pujara a "un vehicle segur", segons ha assenyalat, per a agrair el suport que li han mostrat els i les simpatitzants durant aquests dies.

Donald Trump va anunciar divendres que s'havia contagiat. Tot apunta que el principal focus és una de les seues col·laboradores més estretes, Hope Hicks, que també havia donat positiu dies abans, després d'haver viatjat amb ell, Melania Trump i tota la comitiva que els acompanyava al debat electoral celebrat el dimarts passat amb el candidat demòcrata Joe Biden. Tant a Trump com a Hicks se'ls havia vist sense mascareta en diferents moments del viatge.

El brot originat en l'entorn de Donald Trump s'eleva ja a un mínim de tretze persones, sense comptar el mateix president estatunidenc. L'últim cas que s'ha conegut ha sigut el de la portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, que ha donat positiu aquest dilluns. També estan contagiats dos dels seus assistents, Chad Gilmartin i Karoline Leavitt.

La pandèmia ha contagiat als Estats Units quasi 7,5 milions de persones i ha acabat ja amb la vida de més de 200.000, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins.

També et pot interessar

stats