Trump autoritza un tractament de dubtosa eficàcia

El fabricant de l'antiviral ha advertit que encara no s'ha provat que siga segur.

Donald Trump durant l'anunci del nou tractament
Donald Trump durant l'anunci del nou tractament / Chris Kleponis (EFE)

El govern dels EUA ha autoritzat aquest divendres l'ús del medicament antiviral remdesivir per a tractar els pacients més greus amb Covid-19. El fabricant, però, ha advertit que encara no s'ha provat que siga segur i hi ha estudis que apunten que l'eficàcia no és clara.

El president estatunidenc, Donald Trump, va ser l'encarregat d'anunciar que el medicament havia rebut una “autorització d'emergència” per part de l'agència governamental que s'encarrega d'aprovar l'ús de productes relacionats amb la salut pública.

Un assaig clínic recent ha demostrat que el fàrmac redueix el temps de recuperació en alguns casos, concretament un 31%.

En tot el país, més d'un milió de persones s'han contagiat i més de 64.000 han mort, segons dades del recompte extraoficial de la Universitat Johns Hopkins.

França no posa data a l'obertura de fronteres

França imposarà una quarantena de 14 dies a les persones que arriben de l'estranger per a evitar la propagació del coronavirus. Qui siga diagnosticat positiu haurà de romandre en aïllament fins a 30 dies.

El ministre de l'Interior, Christophe Castaner, ha insistit que “no hi ha calendari” per a la reobertura de les fronteres, ni dins de l'espai Schengen, ni amb altres països.

El país gal suma ja 24.628 defuncions i 167.305 contagis i es planteja allargar l'estat d'alarma sanitari fins al 24 de juliol.

Merkel demana cooperació internacional

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha instat aquest dissabte a cooperar en la lluita contra la propagació de la Covid-19 i treballar conjuntament per l'elaboració de tests, medicaments i una vacuna “per a totes les persones”.

Merkel afirma que els experts estimen que fan falta uns 8.000 milions d'euros per a aquesta tasca i demana una gran aliança entre el sector públic i del privat. En aquesta línia, considera que Alemanya és conscient de la seua “responsabilitat”.

Tot i tindre un nombre de contagis elevats, 164.077 casos, la xifra de morts és inferior a la de la majoria de països europeus, 6.736.

També et pot interessar

stats