Trump amplia la quarantena per les previsions de 200.000 morts

L’epidemiòleg de la Casa Blanca Anthony Fauci alerta que les defuncions podrien superar les 100.000, i els contagis, milions.

Districte de Broadway Theatre, buit durant l’esclat de la malaltia coronavirus a la ciutat de Nova York, el passat 29 de març del 2020
Districte de Broadway Theatre, buit durant l’esclat de la malaltia coronavirus a la ciutat de Nova York, el passat 29 de març del 2020 / Jeenah Moon (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, s’ha desdit de la seua intenció de “reobrir” el país el 12 d’abril i amplia fins al dia 30 les mesures per a combatre la crisi del coronavirus, sobre la qual augura que el país començarà a recuperar-se a principis juny. En els últims dies, el mandatari havia insistit que esperava acabar amb les mesures d’aïllament en les pròximes setmanes i havia insinuat que podrien relaxar les directrius per a frenar la pandèmia. Anteriorment, el principal epidemiòleg del govern, Anthony Fauci, havia assenyalat a la cadena CNN que les morts per la Covid-19 als Estats Units, que té l’epicentre a Nova York, podrien superar les 100.000 i els contagis, milions.

“Mirant el que estem veient ara, diria que entre 100.000 i 200.000 [morts], però no vull subjectar-me a això”, va estimar Fauci, membre del grup de treball de la Casa Blanca contra del coronavirus i director de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses. Fauci va estar present en la roda de premsa de Trump, on va considerar que és “concebible” que més d’un milió de persones contraguen la Covid-19, encara que va subratllar que l’ampliació de les ordes de distanciament social i les mesures adoptades ajudaran a evitar aquesta xifra.

Les víctimes per coronavirus superen ja les 2.500 al país nord-americà, segons les últimes dades de la Universitat de Johns Hopkins. Divendres, aquest país, que lidera el nombre de casos en el món, va sobrepassar la barrera dels 100.000 contagis i ja n’acumula més de 143.000, seguit d’Itàlia, amb 97.689. Espanya ja ha superat la Xina en nombre de contagis, en registrar aquest més de 85.000, dels quals vora 5.000 se situen a la Comunitat Valenciana. El país asiàtic, amb 82.198, se situa en la quarta posició.

Confinament per a tota la població a Moscou

L’alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, ha decretat el confinament per a tota la població a partir d’aquest dilluns. Fins ara, el confinament era obligatori només per a les persones majors de 65 anys i per a aquelles que pateixen malalties cròniques. Segons el decret, els moscovites podran eixir dels domicilis solament en cinc casos: per a rebre atenció mèdica d’urgència; viatjar al treball en cas que estiguen obligats a fer-ho; comprar en la farmàcia i botiga d’aliments més pròxima; passejar mascotes no més enllà de 100 metre del domicili, i traure el fem.

Menys de 2.500 contagis “actius” a la Xina

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha assegurat que el nombre de contagis “actius” és de 2.396, la primera vegada des de gener que baixa dels 2.500. Això suposa una millora respecte a les dades del dissabte, moment d’entrada en vigor del veto d’accés al país a estrangers. Quant als nous decessos, l’organisme oficial en va comptabilitzar quatre, tots a la ciutat on es va originar la pandèmia, Wuhan, on es preveu que s’alce la quarantena el pròxim 11 d’abril.

També et pot interessar

stats