Trump amenaça de suspendre el finançament a l’OMS en plena escalada del coronavirus a Amèrica

França registra aquest dimarts 1.417 víctimes mortals a conseqüència de la pandèmia, la pitjor dada diària registrada a Europa.

Donald Trump durant la roda de premsa diària sobre el coronavirus, aquest dimarts a la Casa Blanca
Donald Trump durant la roda de premsa diària sobre el coronavirus, aquest dimarts a la Casa Blanca / Jim Lo Scalzo (Efe)

Donald Trump ha carregat contra l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per “haver-se equivocat” en no haver previst les conseqüències del coronavirus i l’acusa de ser una institució “sinocèntrica”. “Retindrem els diners que es gasten, hi posarem un control molt potent”, ha dit el president dels Estats Units durant la sessió informativa diària sobre coronavirus a la Casa Blanca, acusant l’organització de no haver sigut més contundent a l’hora d’afrontar el virus. Immediatament després, qüestionat per una periodista, ha matisat les seues declaracions: “No dic que ho faré. Però ho veurem”.

L’OMS, recorda el rotatiu The New York Times, va fer sonar l’alarma els primers dies de la crisi, declarant una “emergència de salut pública d’inquietud internacional” un dia abans que el secretari de Salut i Serveis Socials dels Estats Units, Alex Azar, i setmanes abans que Trump declarara l’emergència nacional .

Les queixes del mandatari coincideixen amb l’alarma llançada per l’Organització Panamericana de Salut (OPS), que adverteix que l’expansió de Covid-19 a Amèrica s’està “accelerant ràpidament”. “En només set dies, hem vist com s’han duplicat els casos i morts a la nostra regió. Inste els governs a preparar-se i a respondre amb la mateixa velocitat”, ha respost la directora Clarissa F. Etienne.

França registra el major nombre de morts diàries a Europa

Els països de tot el món continuen ajustant les mesures per a afrontar una pandèmia que ja deixa més d’1,4 milions de contagis i 82.000 morts, d’acord amb les dades més recents de la Universitat John Hopkins. Dels vora 400.000 contagis registrats als Estats Units, l’estat de Nova York n’acumula més de 140.000, el principal focus del virus. Continuen en les posicions més elevades Espanya, amb més de 140.000 contagis, i Itàlia amb vora 135.500, aquest últim és el país amb més víctimes mortals a conseqüència de la Covid-19 (14.045).

Però la tragèdia més gran de la jornada l’ha patida França en anunciar aquest dimarts que 1.417 persones han mort a conseqüència de la pandèmia, la pitjor dada diària registrada a Europa. Supera així el país veí, Alemanya, que manté una línia de contagis més estable amb 107.663. S’allunyen cada vegada més de la Xina, que ha aconseguit aplanar la corba amb vora 83.000 persones infectades i que ja ha alçat la quarantena després de 76 dies a Wuhan, epicentre del brot.

També et pot interessar

stats