Trump afirma que la vacuna de la Covid-19 podria estar "en setmanes"

Els Estats Units superen els 6,6 milions de contagiats de coronavirus i les 195.000 morts.

El president dels Estats Units, Donald J. Trump, al jardí de la Casa Blanca a Washington DC
El president dels Estats Units, Donald J. Trump, al jardí de la Casa Blanca a Washington DC / Yuri Gripas (Efe)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que podria aprovar una vacuna contra la Covid-19 "en qüestió de setmanes", malgrat els advertiments sobre el perill d'accelerar els processos. "No ho estic fent per raons polítiques, vull la vacuna ràpid", ha dit Trump en una entrevista en la cadena de televisió Fox, en referència a les eleccions del pròxim 3 de novembre, en les quals aspira a la reelecció.

El mandatari nord-americà ha destacat que, sense l'operació Warp Speed ('velocitat de la llum'), la iniciativa del govern dels EUA per a accelerar la investigació d'un remei contra el coronavirus, "no tindrien una vacuna en molts anys". Trump ha recordat que va accelerar el procés amb l'FDA (l'Administració d'Aliments i Fàrmacs) i "tindrem una vacuna en qüestió de setmanes, podrien ser quatre setmanes, podrien ser huit setmanes". "Tenim moltes companyies excel·lents", ha declarat.

Tant el seu rival demòcrata, Joe Biden, com la candidata a la vicepresidència Kamala Harris, han al·ludit al perill que suposa per a la seguretat sanitària el procés accelerat i la pressió política de Trump per a aconseguir una vacuna. Biden ha assegurat que abans de vacunar-se li agradaria escoltar "el que diuen els científics".

El principal al·lergòleg del país, el doctor Anthony Fauci, director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses, ha insistit que per al final de l'any o el principi de 2021 és possible que s'haja aconseguit una vacuna segura i efectiva contra el coronavirus.

Més de sis milions de contagiats

Els Estats Units, el país més afectat per la pandèmia, ha superat els sis milions i mig de casos confirmats de Covid-19 (6.606.293) i les morts ascendeixen a 194.937, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. Aquest balanç suposa 51.406 contagis més i 1.250 noves defuncions en un dia.

Nova York és l'estat més colpejat quant a morts als Estats Units amb 33.038, més que en tot França. Quant a contagis, Califòrnia lidera la llista amb 767.759, seguida de Texas amb 692.436, Florida amb 668.846, i Nova York amb 445.714.

També et pot interessar

stats