Es tripliquen les sancions en ple augment de brots a Espanya

Una pista de ball oberta en una discoteca a Alacant, el desallotjament d'una platja a Tenerife, o l'actuació del grup Taburete a Marbella, exemples d'imprudències del cap de setmana.

Es tripliquen les sancions en ple augment de brots a Espanya
Es tripliquen les sancions en ple augment de brots a Espanya

En ple augment de casos de Covid-19 a Espanya, quan es parla de la possible proximitat d'una segona onada del virus, ha augmentat el nombre d'infraccions i imprudències que infringeixen les normes. Una discoteca d'Alacant s'enfronta a una denúncia per infracció molt greu per haver tingut la pista de ball en funcionament, quan està prohibit. El local podria arribar a pagar entre 30.000 i 60.000 euros.

En total, la Policia Local d'Alacant ha imposat aquest cap de setmana 139 denúncies per incompliment de les normes per a lluitar contra la Covid-19, entre elles, la major part per no dur la mascareta i fer botellot. Així mateix, les sancions en locals d'oci s'han triplicat en una setmana. La Policia de la Generalitat ha fet controls aquest cap de setmana en 158 establiments i ha proposat sancionar-ne 33, quan la setmana passada se n'havien sancionat 9.

Una situació que es repeteix en altres punts d'Espanya. A Tenerife es va desallotjar aquest dissabte una platja del nord de l'illa després d'haver interceptat una trobada per a difondre la Covid-19. També hi ha hagut una pluja de crítiques per un concert de Taburete a Marbella aquest cap de setmana, no només per l'actuació del públic, que no va complir les distàncies de seguretat ni portava mascareta, sinó per l'actitud dels membres del grup, com ara Willy Bárcenas. En un vídeo que circula per xarxes socials es veu el líder de la formació dient "ni una puta mascarilla".

I a Vime de Sanabria, a Zamora, efectius de la Guàrdia Civil han fet controls al paratge conegut com El Gargallón per la presència d'un centenar de joves, que estaven realitzant una festa il·legal. Malgrat que alguns ja han abandonat la zona no es descarta una intervenció per a desallotjar la zona.

La xifra més alta de contagis des de l'abril

Imprudències que contrasten amb l'evolució del virus. El mes d'agost està sent especialment significatiu, amb 344 positius nous en un dia aquest passat 7 d'agost a la Comunitat Valenciana, la xifra més alta des del passat mes d'abril. Els nous contagis confirmats eleven fins als 2.073 els casos actius de Covid-19 al territori, una xifra que s’ha incrementat en un 55% sols en una setmana, per la qual cosa cal no abaixar la guàrdia i complir estrictament les mesures de seguretat.

També et pot interessar

stats