Tres nous brots i 79 casos de coronavirus en les últimes 24 hores

La Conselleria de Sanitat informa de nous focus a Guadassuar, Xirivella i Cullera mentre que els de Gandia, Peníscola i Benidorm continuen creixent.

Cues per a fer-se les proves PCR a Peníscola aquest dimarts
Cues per a fer-se les proves PCR a Peníscola aquest dimarts / À Punt NTC.

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dimarts tres nous brots de coronavirus a la Comunitat Valenciana, mentre els que ja s’han detectat a Peníscola i Gandia continuen creixent. Els nous brots corresponen a Cullera, amb 4 persones contagiades en un brot familiar; a Guadassuar, un altre brot familiar amb 7 persones, i a Xirivella, un brot social que té origen en una festa amb tres joves contagiats.

D’altra banda, Sanitat Pública ha elevat els casos dels brots de Gandia, que suma 84, Peníscola, que puja a 28, i Benidorm a 8. En total, hi ha 23 brots actius en tot el territori valencià.

La Conselleria també ha informat que a Santa Pola s’han fet 450 proves PCR mentre que a Peníscola se n’han fet 300. La Generalitat ha ampliat la crida a les persones que també van acudir a la discoteca els dies 14,15 i 16 de juliol perquè vagen a fer-se les proves a Peníscola.

Els nous contagis diaris, en valors de maig

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dimarts 79 nous casos en les últimes 24 hores, cinc es localitzen a Castelló, 38 a Alacant i 36 a València. La Comunitat Valenciana no assolia una xifra tan alta de positius des del passat 14 de maig, quan es van identificar 109 contagis. Un d’aquests nous contagis es vincula a un resident dels centres de majors. Aquestes dades deixen en 497 els casos de coronavirus actius al territori valencià.

Pel que fa a les defuncions, no se n’ha registrat cap. En el balanç d’ahir dilluns constava una mort, la primera després de 12 dies sense víctimes. Des del començament de la pandèmia han faltat 1.477 persones amb Covid-19 a la Comunitat Valenciana.

Quant a les hospitalitzacions, hi ha 58 persones ingressades als hospitals valencians a hores d’ara, una menys que en el balanç anterior: 14 estan a Castelló, 12 a Alacant i 32 a València. D’aquests pacients, set estan a l’UCI (tres a Alacant i quatre a València).

També et pot interessar

stats