Els tres hospitals de campanya han atés 200.000 persones i han ingressat 300 pacients amb Covid-19

Els recintes, annexes als hospitals de referència, també s'estan emprant per a la vacunació, les proves PCR i l'estudi de serologia.

Imatge d'arxiu d'un dels hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu d'un dels hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana / Conselleria de Sanitat Universal

Els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana han atés a més de 200.000 persones des de l'abril de l'any passat, quan es posaren en funcionament al costat dels hospitals de referència de cada província per a incrementar la capacitat assistencial i alleujar la pressió assistencial.

No va ser fins gener, però, amb la corba de contagis de la tercera onada en ascens, quan començaren a pacients lleus amb Covid-19. Des de llavors n'han atés més de 300: 93 a l'hospital de campanya de La Fe, a València; 168 al de l'Hospital General d'Alacant, i 31 al General de Castelló, segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal en un comunicat. Tots els ingressos corresponen a pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva, que han estat prèviament en un hospital d'aguts i que es trobaven en fase de resolució de la malaltia.

Campanya de vacunació i proves PCR

Els hospitals de campanya s'han adaptant a les necessitats assistencials de la pandèmia, proporcionant també espai i recursos per a proves PCR i per a les campanyes de vacunació de coronavirus i la grip. A l'hospital de campanya de La Fe, per exemple, es realitza una mitjana de 450 proves PCR diàries, que han arribat a 700 tests al dia en els pics de la pandèmia, sumant més de 145.000 proves fins al moment.

Pel que fa a la vacunació, només a l'hospital de campanya d'Alacant s'han administrat 4.200 dosis de la vacuna del coronavirus als professionals sanitaris a més de 2.450 de la grip. El punt de vacunació del recinte de Castelló ha vacunat 2.800 professionals contra la Covid-19 i ha inoculat 1.500 vacunes més contra la grip.

Les instal·lacions d'aquests hospitals també s'han emprat per a l’arreplegada de mostres dels estudis de serologia, la centralització de proves en processos preoperatoris o l'atenció de migrants amb coronavirus.

L'hospital de campanya annex al General d'Alacant és el més gran dels que ha instal·lat la Conselleria de Sanitat Universal, amb 4.600 m² de superfície, seguit pel del General de Castelló, amb 3.550 m², i el de l'hospital La Fe de València, amb 2.500 m².

També et pot interessar

stats