Tres autonomies tenen més del 30% dels llits d'UCI ocupats per pacients amb Covid-19

El Ministeri de Sanitat notifica quasi 13.000 contagis nous i 241 defuncions.

Personal sanitari de l'Hospital Infanta Sofia, a Madrid, aten a un pacient ingressat a l'UCI en una imatge d'arxiu
Personal sanitari de l'Hospital Infanta Sofia, a Madrid, aten a un pacient ingressat a l'UCI en una imatge d'arxiu / Europa Press

El coronavirus no dona treva i torna a superar la barrera dels 12.000 contagis a Espanya. Hi ha 12.788 noves infeccions i s'assoleix un nou sostre de defuncions, amb 241, segons recull el balanç diari del Ministeri de Sanitat. Tot i la imparable expansió del virus, només tres comunitats tenen més d'un 30% dels llits disponibles a les unitats de cures intensives (UCI) ocupats per pacients amb Covid-19.

L'ocupació de les UCI és un dels paràmetres que se segueix de prop per a observar l'evolució actual de la pandèmia, no sols perquè suposa l'ingrés dels pacients més greus, sinó perquè és un dels paràmetres que es té en compte per a confinar perimetralment les ciutats de més de 100.000 habitants. Quan les autonomies on es localitzen aquestes poblacions superen el 35% d'ocupació a les UCI, s'encén un llum d'alarma.

Segons l'informe diari que facilita el Ministeri de Sanitat, a Madrid, el 39% dels llits de les UCI estan ocupats per pacients amb coronavirus. Prop del llindar del 35% acordat pel Ministeri i les comunitats autònomes se situen a hores d'ara Castella i Lleó, amb una ocupació del 31%, i Aragó, amb el 30,8%.

La Comunitat Valenciana, per la seua banda, es troba lluny d'aquestes xifres, només el 7,06% dels llits de les UCI acullen pacients contagiats de coronavirus. De fet, el nostre territori és el tercer per la cua quant a aquesta ocupació. Sols Galícia, amb el 5,48%, i Cantàbria, amb el 6,96% presenten menys pressió a les UCI.

Més de 10.000 ingressats als hospitals

A hores d'ara, 10.554 pacients amb Covid-19 estan ingressats als hospitals espanyols. D'entre tots, 1.590 estan en les UCI, d'acord amb les dades oficials.

Els 12.788 contagis confirmats per Sanitat aquest divendres eleven fins a 861.112 els contagis registrats des del començament de la pandèmia. Sols ahir es van identificar 5.986 contagis, quasi un terç d'ells es localitzen a Madrid. Per darrere d'aquesta comunitat, Aragó (487 casos), Andalusia (477), Galícia (458) i Navarra (452) són les que més infeccions han notificat.

També et pot interessar

stats