Cada trenta segons ingressa un pacient per Covid-19 a França

Supera així el rècord d’hospitalitzacions, amb més de 32.000 i confirma que es manté el confinament fins a l’1 de desembre.

El primer ministre francés, Jean Castex, durant una roda de premsa aquest dijous
El primer ministre francés, Jean Castex, durant una roda de premsa aquest dijous / Reuters

França ha superat el rècord d’hospitalitzacions del passat mes d’abril per la pandèmia de coronavirus, amb més de 32.000 pacients. A més, els malalts de Covid-19 suposen el 95% de les capacitats de les UCI.

El primer ministre francés, Jean Castex, ha explicat que cada trenta segons hi ha una hospitalització per Covid-19 i un ingrés en cures intensives cada tres minuts. Una “situació extrema” en l’àmbit hospitalari, ha destacat Castex. També crida l’atenció l’edat dels pacients de coronavirus ingressats a les UCI, ja que el 40% té menys de 65 anys.

Castex ha recordat que a França una mort de cada quatre és a causa del virus. Així, encara que el nombre de contagis ha baixat un 16% en l’última setmana, el govern francés ha confirmat que l’actual confinament es manté almenys dues setmanes més, fins a l’1 de desembre, per a contindre la pandèmia.

D’aquesta manera, el primer ministre gal ha afirmat que “l’estratègia de confinament pareix produir els primers efectes esperats”. Tanmateix, en vista a la “segona onada extremadament forta” que pateix el país, Castex considera que seria “irresponsable alçar o alleugerar” el confinament imposat fa dues setmanes. En aquest sentit, ha avançat que només si milloren les dades, a partir de l’1 de desembre podran obrir els comerços, però no els bars i restaurants. Així mateix, ha aclarit que de cara al Nadal, l’objectiu del govern francés és alleugerar el confinament.

L’economia francesa perdrà un 12% de la seua activitat durant el mes de novembre, segons ha calculat el govern francés. Una xifra alta, però tres vegades inferior a la que es va arribar el passat mes d’abril durant el confinament més estricte.

En total, el país ha registrat 1,9 milions de casos confirmats per coronavirus i 42.960 defuncions.

També et pot interessar

stats