Es trenca la tendència a la baixa de les morts per Covid-19 a Itàlia i el Regne Unit

La xifra de nous casos al món, que semblava estabilitzada, augmenta en superar-se els 100.000 contagis diaris.

Un visitant passa per davant d'una de les obres de l'artista Banksy, l'exposició del qual s'ha reobert a la ciutat italiana Gènova
Un visitant passa per davant d'una de les obres de l'artista Banksy, l'exposició del qual s'ha reobert a la ciutat italiana Gènova / Luca Zennaro (Efe)

Les morts amb coronavirus han tornat a repuntar aquest dimarts a Itàlia i Regne Unit, després de la tendència a la baixa que estaven seguint en els últims dies. Els britànics han registrat 545 noves morts aquest dimarts, després de verificar el diumenge i el dilluns les xifres més baixes des del març, mentre que a Itàlia han sumat 162 noves víctimes després de situar-se ahir dilluns per davall del centenar.

Amb aquestes noves dades, el Regne Unit acumula 35.341 morts en residències, hospitals i domicilis des que va començar la pandèmia. A més, s’han detectat 2.412 nous contagis de Covid-19 al país.

D’altra banda, i respecte als contagis d’Itàlia, s’han registrat 813 nous, la meitat d’ells a la Llombardia, i els casos totals del país ascendeixen a 226.699. Pel que fa a les dades positives, 129.401 pacients italians ja s’han curat de la Covid-19.

Més de 4,69 milions de contagis al món

Xifres com aquestes han fet que a tot el món hi haja 4,69 milions de persones contagiades de coronavirus, segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Al conjunt del món s’han registrat 315.131 morts.

La xifra de nous casos diaris, que des de fa més d’un mes semblava estabilitzada en els 80.000, va en augment i el diumenge es va superar per primera vegada la barrera dels 100.000 contagis en una única jornada, com han comunicat des de l’OMS.

Per continents, Amèrica és el més afectat, amb 2,08 milions d’infeccions, seguida d’Europa (1,89 milions) i l’Orient Mitjà (346.000). Així mateix, els Estats Units són, a hores d’ara, el país amb major nombre de casos, seguit de Rússia, el Regne Unit, el Brasil i Espanya, mentre preocupa la situació de països com l’Índia o el Perú, tots dos pròxims a superar la barrera dels 100.000 casos.

També et pot interessar