Traslladen el cap de la falla municipal de València a la Marina

Fira València emmagatzema els monuments d’unes quaranta comissions falleres, a l’espera que se supere la crisi del coronavirus.

VÍDEO | Traslladen el cap de la falla municipal de València a la Marina

El cap de la dona en posició de meditació de la falla municipal de València, que es va convertir en símbol de la resistència davant el coronavirus en cobrir-lo amb una mascareta, descansa ja a la Marina fins que se celebren les Falles.

Quan es va prendre la decisió d’ajornar les festes per la crisi sanitària, el monument es trobava en plena fase de muntatge amb el cos de la dona asseguda d’una banda i el cap de l'altra, a l’espera d'acoblar-les. Com que resultava impossible desmuntar la peça ja encaixada, es va decidir procedir a una cremà “a porta tancada” sense avisar i sense públic, però finalment es va salvar el cap. La decisió va ser aplaudida pels seus creadors, Escif, Manolo Martín i José Ramón Espuig.

La matinada del 17 de març el cos de dona va ser devorat per les flames, com ho van ser algunes figures d’altres comissions de la secció d’Especial que no podien ser desmuntades i traslladades per a guardar-les. Fonts municipals han confirmat que el bust de la dona del monument titulat “Açò també passarà” ha sigut traslladat aquest dilluns a una de les naus de la Marina de València, on roman al costat de les peces d’altres falles.

Per la grandària que tenen, segons les mateixes fonts, aquesta i altres figures no han pogut ser emmagatzemades en Fira València, on es troben guardades parts d’unes quaranta comissions falleres a l’espera que se supere la crisi del coronavirus.

També et pot interessar

stats