Traslladen 20 pacients de l'hospital de campanya de València a causa de les fortes ratxes de vent

L'oposició en bloc ha criticat els fets, que consideren un "escàndol".

Els pacients traslladats aquest diumenge a l'antic Hospital La Fe
Els pacients traslladats aquest diumenge a l'antic Hospital La Fe / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha traslladat aquest diumenge 20 pacients ingressats a l'hospital de campanya ubicat al costat de l'Hospital La Fe a conseqüència de les fortes ratxes de vent registrades a la ciutat de València.

Els malalts hospitalitzats a les instal·lacions han sigut reubicats a l'escola d'infermeria de l'antic hospital La Fe, a Campanar. Fonts de la conselleria asseguren que el trasllat s'ha produït per "qüestions de confort" i que l'hospital de campanya no ha sigut danyat pel vent.

Els fets han ocorregut la mateixa setmana que l'hospital ha rebut els primers malalts amb coronavirus, tots ells amb una situació clínica lleu o moderada, per a alleugerir la pressió assistencial del sistema sanitari valencià.

La Conselleria ha comunicat que tan bon punt les condicions meteorològiques milloren els pacients tornaran al centre de campanya, que asseguren que no presenta cap desperfecte. Tot i això, es realitzarà una revisió detallada de les instal·lacions.

La secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, ha emfasitzat que el trasllat "té caràcter preventiu i temporal".

L'oposició en bloc critica el trasllat de malalts

Els tres partits de l'oposició a les Corts, PPCV, Ciutadans i Vox, han criticat el desplaçament d'una vintena de malalts, que consideren un "escàndol".

La líder popular, Isabel Bonig, ha recordat que ja va advertir que les instal·lacions "no compleixen" els requisits per a acollir pacients. El síndic liberal, Toni Cantó, ha retret que la Generalitat "no accepte" l'ajuda i la coordinació amb la sanitat privada.

El diputat d'ultradreta David García, ha augmentat el to de la crítica a la gestió de la Conselleria de Sanitat i ha exigit la dimissió d'Ana Barceló.

També et pot interessar