El transport públic prestarà un servei “similar” al del cap de setmana

Els horaris s’ajustaran a la necessitat dels llocs de treball dels serveis essencials i l’accés de la ciutadania als serveis bàsics.

El transport públic prestarà un servei “similar” al del cap de setmana
El transport públic prestarà un servei “similar” al del cap de setmana

Els serveis de transport públic, tant per carretera com ferroviaris, limitaran la seua oferta de serveis i freqüències fins a aconseguir nivells de prestació similars als del cap de setmana. Així s’estableix en l’orde adjunta al Reial decret 10/2020 de regulació del permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d’altri que no presten serveis essencials, publicat aquest dimarts en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La reducció del transport estarà determinada per la necessitat d’accés al lloc de treball del personal dels serveis essencials i l’accés de la ciutadania als serveis bàsics. Els horaris i freqüències podran ajustar-se, de conformitat amb el que es disposa en l’orde ministerial, “ateses les necessitats específiques de cada territori” i tenint en compte que s’ha de procurar la màxima separació possible entre els viatgers.

L’oferta dels serveis de transport de caràcter no urbà es posarà en marxa “al més prompte possible”, reduint en la mesura del possible per part de les administracions competents sobre aquest tema.

També et pot interessar

stats