Tranquil·litat entre la plantilla de l'empresa càrnia de Rafelbunyol a l'espera de confirmar si hi ha més contagis

El primer brot valencià de la desescalada acumula 7 positius, mentre que 345 treballadors han donat negatiu i Sanitat farà altres 100 proves divendres.

Seu de l'empresa Uvesa, a Rafelbunyol

Dos dies després que isquera a la llum el brot a l'empresa càrnia de Rafelbunyol Uvesa, que acumula de moment 7 casos positius de coronavirus, la plantilla espera amb tranquil·litat els resultats de les proves que falten per fer per a descartar que hi haja més contagis.

La Conselleria de Sanitat està fent PCR a totes les persones que treballen a la sala d'especejament d'aus, 416 treballadors fixes i altres 40 temporals. Aquest és l'espai en què desenvolupaven l'activitat les 3 persones que constitueixen el focus inicial del brot, el primer que s'ha produït a la Comunitat Valenciana durant la desescalada. De moment ja s'han confirmat 345 negatius, però encara queden altres 100 persones per sotmetre's als tests, unes proves que el departament encapçalat per Ana Barceló té previst realitzar aquest divendres, segons han confirmat fonts de l'empresa.

Les 7 persones contagiades estan aïllades i passen la quarantena en els domicilis. Sanitat segueix la traçabilitat dels casos i apunta a un baix índex de transmissió. Mentrestant, À Punt ha confirmat que la resta de la plantilla continua desenvolupant amb normalitat la feina i amb compliment de les normes de seguretat sanitària, segons han ressaltat alguns treballadors.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat "preocupat" pels possibles rebrots de Covid-19 que es puguen produir a la Comunitat Valenciana en les pròximes setmanes: "Sabem que es produiran d'una manera o d'una altra i el que volem és estar preparats", ha dit. A més, ha destacat l'eficàcia de Sanitat per a "frenar" el de Rafelbunyol.

Des que va començar la desescalada l'11 de maig, a Espanya s'han registrat 38 brots, dels quals 14 continuen actius. A hores d'ara el més important se situa a Aragó, on hi ha més de 130 positius en quatre comarques que s'han vist obligades a fer marxa enrere en la desescalada i retrocedir a la fase 2.

També et pot interessar

stats