El primer tram d'ajudes de 50 milions d'euros del pla Resisteix estarà disponible a partir de dijous

Autònoms i pimes podran sol·licitar ja la línia de préstecs bonificats, amb una ajuda màxima del 30% que assumeix la Generalitat.

Reunió aquest dimecres de Ximo Puig amb Vicent Soler, Francesc Colomer i Manuel Illueca
Reunió aquest dimecres de Ximo Puig amb Vicent Soler, Francesc Colomer i Manuel Illueca / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dimarts una reunió amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, per a valorar la posada en marxa del pla Resisteix per als sectors més afectats per la pandèmia dotat amb 340 milions d'euros. En la reunió s'ha estudiat el primer tram d'ajudes del pla, que estarà disponible per a les empreses dels sectors més afectats a partir de dijous.

Es tracta de la línia Horeca de préstecs bonificats de 50 milions d'euros, que es podran sol·licitar des d'aquest dijous telemàticament a través del web de l'IVF: http://prestamos.ivf.es. Aquests crèdits tenen trams no reembossables del 30%, és a dir, en un crèdit de 30.000 euros només hauran de retornar-ne 21.000. La resta l'assumeix com a ajuda directa a l'empresa la mateixa Generalitat. Per a un préstec 750.000 euros, que és el màxim, l'ajuda seria de 60.750 euros.

El cap del Consell ha destacat la rapidesa amb què s'ha posat en marxa aquest primer tram d'ajudes i més en el context de les noves restriccions a aquests sectors. Puig ha insistit que l'objectiu del Consell amb aquestes ajudes "és evitar que cap empresa viable es quede en el camí i es protegisquen els llocs de treball".

Préstecs bonificats de 15.000 a 750.000 euros

La línia de finançament bonificat està dirigida als autònoms i pimes dels sectors econòmics més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia, com són el turisme, l'hostaleria, la restauració i l'oci. El beneficiari de la línia obté liquiditat immediata mitjançant préstecs bonificats per un import entre 15.000 i 750.000 euros.

La devolució dels préstecs és a cinc anys, amb un tipus d'interés d'Euríbor + 0.5%. Els préstecs incorporen una ajuda (tram no reembossable) màxima del 30% del valor nominal del préstec. D'aquesta manera, la Generalitat proporciona en un sol tràmit administratiu la liquiditat que necessiten les empreses i alhora una ajuda per a compensar-los per les restriccions sanitàries aprovades pel Consell.

També et pot interessar

stats